Özgür Özel'den Baskan Yilmaz'a Övgü Dolu Sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Özgür Özel, Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz’i makaminda ziyaret etti. Yilmaz’in 100 günü askin süredir kente kazandirdigi projelerden övgü dolu sözlerle bahseden Özel, “Seçimden sonra 6. aya dogru giden süreçte genç bir belediyenin yaptigi bu projelerden onur ve gurur duyduk. Bundan sonra da insallah 5 yil boyunca burada önemli isler yapilacak” dedi.

CHP Genel Baskani Özgür Özel, fistik üreticilerinin sorunlarini gündeme getirmek üzere düzenlenen Fistik Mitingi’ne katilmak üzere geldigi Gaziantep’te Sehitkâmil Belediye Baskani Umut Yilmaz’i ziyaret etti. Özel’e milletvekilleri, belediye baskanlari ve parti meclis üyeleri de eslik etti. Sehitkamil Belediye Baskani Umut Yilmaz, Özel’e görev süresi boyunca hayata geçirdigi projeleri anlatti.

“Gaziantep’e mahcup olmayacagiz”

Yilmaz, her günü ve her anini Gaziantep’e ve partisine mahcup olmamak adina çalistiklarini ifade ederek, “Genel Baskanim Türkiye’nin 6. büyük ilçesi Sehitkâmil Belediyesi’ne hos geldiniz. Siz bize inandiniz, Gaziantepli bize güvendi ve bugün buradayiz. Bize inandiginiz için çok tesekkür ederiz. Her günümüzü her animizi size mahcup olmamak adina, Gaziantep’imize mahcup olmamak adina hizmet etmek için sürdürüyoruz. Insallah bundan sonra sizi Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nde sonrasinda Sahinbey Belediyesi’nde agirlayacagiz” dedi.



“Gaziantep’e sahip çikacagiz”

CHP Genel Baskani Özgür Özel de basta fistik üreticisi olmak üzere çiftçilerin sorunlarini dile getirmek için geldiklerini söyledi.

Gaziantep’te fistik üreticisinin kazandigi paranin bütün Gaziantep ekonomisine etki ettigini dile getiren Özel, “Bu yüzden de bundan sonraki süreçte de Gaziantep’in tüm sorunlarini bütünlesik olarak ele alacagiz. Gaziantep’e ve Gaziantepliye sahip çikmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Gaziantep büyüksehir belediyesini kazanacagiz”

Özel, geçtigimiz yerel seçimlerde Türkiye’de büyük bir basari elde edilse de Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’nin CHP tarafindan kazanilmamis olmasini yillarin ögrenilmis çaresizligine mal ettigini kaydetti.

Özel, “Türkiye’de ortaya çikan büyük heyecandan Gaziantep de bu heyecana katilmisti. Bu anketlerde ve sahada da görünüyordu. Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ni kazanma noktasinda biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak tam olarak inanmadik. O yüzden de Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ni bir sonraki seçimde kazanacagiz. Maalesef Gaziantep kötü yönetiliyor. Iktidar partisi aldigi oylarin karsiligini vermedigi bir süreci yasatiyor. Ama 3 dönemdir Sehitkamil’i yönetiyorken ve 4. kez aday gösterdikleri aday 45 bin oy farkla bizim gerimizde kaliyorsa buradan artik Gaziantep’in söyledigi bir söz oldugunu duymak gerekiyor. Sehitkâmil’in sesini duymak gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

“Sizinle gurur duyuyorum”

Umut Yilmaz’in Sehitkamil Belediyesi’nin ilk Belediye Baskani babasi merhum Ahmet Yilmaz’dan sonra ilk kez belediyeyi kazandigini hatirlatan Özel, “Simdi yeniden babanizin kazandigi belediyeyi o günden bugüne baska kimse kazanmamisti. Sizinle birlikte kazandik. Ben Gaziantep’te ne durumdayiz diye bakarken sehre hem sosyal medya üzerinden bazi ölçümler yapiyoruz. Kisa sürede dökülen 40 bin ton asfaltin önemli bir is oldugunu gördüm. Ama daha çok biraz önce bir kres açtik. Kres çocuga, anneye ve aileye degen bir hizmet. Çok önemli. 135 ögrencimizin iyi bir egitim alacak olmasi ve annelerin ekonomik hayata sosyal hayata katilacak olmasi çok önemli. Geçtigimiz günlerde Dondurma Karavani’nin Sehitkamil’in yoksul mahallelerinde dondurma dagitilirken çocuklarimizin o gülen yüzlerini gördük. Bundan fevkalade memnun olduk. Bunun disinda ortaya koydugunuz bütün projeler Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik vizyonuyla uygun. Kent Lokantasi’nin 2’sini açtiniz. 3’üncüsünün yolda oldugunu ögrendik. Emeklilerle ilgili çay ve kahvenin ücretsiz sunuldugu Emeklihane’nin 2’ncisinin yolda oldugunu ögrendik. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani olarak 100 günü yeni geçmis 6 aya dogru giden süreçte genç bir belediyenin yaptigi bu projelerden onur ve gurur duyduk. Bundan sonra da insallah 5 yil boyunca burada önemli isler yapilacak” seklinde konustu.



“Bu isin çaresi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasidir”

Özel, Türkiye’nin ikinci yüzyilina dair ise, “Burada sizin elinizde bir anahtar var. O anahtar da belediyenin kasasinin, kapisinin anahtari degil. Bu anahtar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin ikinci yüzyildaki iktidarinin anahtari. Siz iyi ve dürüst çalistikça, iyi hizmetler ettikçe, israfi bitirdikçe bu en iyi takdiri görecek. Bunun ilk semeresini yapilacak genel seçimlerde hem ilçenizde hem de kentinizde partimize verilen oylarda görecegiz. Daha sonraki süreçte de he Sehitkâmil’de ve Gaziantep Büyüksehir’de hem de diger ilçelerinde teveccühe dönüsecekler. Biz bu seçimlerde basari kazanirken iyi adaylarla, dogru bir stratejiyle çalistik ama hiç süphe yok ki basta 2’sini MHP’den 3’ünü AK Parti’den aldigimiz büyüksehirlerde belediye baskanlarimizin iyi belediyecilik uygulamalari, diger 5 büyüksehirde güzel yapilan isleri israrla sürdürmeleri bizi Türkiye’de büyük basariya tasidi. Hiç süphesiz sizlerin ortaya koyacagi basari genel seçimlerde bize Türkiye’ye iktidarin kapisini aralayacak. Iste o zaman fistik üreticisinin sorunlari bitecek. Sorunlarini duyduk, duyurduk. Söyleyecegiz ve çözecegiz. Bu iktidarin sorun çözme kapasitesinin kalmadigi ortada. Elbette ki vatandaslarin sikintisini dinleyecegiz. Elbette dogrusunu söyleyecegiz ama artik biz gelecegiz ve biz çözecegiz. Baska çaresi yok. Bu isin çaresi Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmasidir. Kendimiz için degil bu ülke için” ifadelerini kullandi.

“CHP Türkiye’de ki bütün demokratlarin partisidir”

“Bu ülke 100 yil önce sefalet ve açlik içerisindeyken, kendisine yetecek hiçbir seyi üretemiyorken o gün Cumhuriyet Halk Partisi’ni kuran kadrolar önce ülkeyi kurtardilar, sonra Cumhuriyeti kurdular” diyen Özel, simdi Cumhuriyet Halk Partisi’ne görev düstügünü ifade ederek, “Tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, sosyal demokratlarin oldugu kadar muhafazakar demokratlarin, milliyeti demokratlarin, Kürt demokratlarin ve Türkiye’deki bütün demokratlarin partisidir. Son seçimde Türkiye ittifaki bunu basarmistir. Bundan sonra da bunu basaracaktir. 100 yil önce nasil bir araya geldiysek bu ülkeyi kurtarip genç Cumhuriyetle umutsuzlarin umudu oldularsa Cumhuriyet Halk Partisi ikinci yüzyilda da bunu basaracagiz. Iyi günler yakindadir. Bu iktidari degistirmenin ve bu ülkenin yüzünü güldürme zamanidir. Bir kez daha sizin sahsinizda Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubuna tesekkür ediyorum, basarilar diliyorum. Hangi partiden seçilmis olursa olsun Sehitkâmil Belediye Meclisi’nde görev yapan arkadaslarimiza hayirli olsun diyorum. Süphesiz muhalefet görevini yapacak arkadaslara elbette seslerini duyacagiz. Yapici elestirilerini dikkate alacagiz ancak iyi projelerde Sehitkamil’in lehine olan islerde de hiç düsünmeden destek vereceklerine inancimiz tam. Cumhuriyet Halk Partisi yillardir muhalefette oldugu tüm belediye meclislerinde bunu böyle yapmistir. Bugün çogunluk olmak bize nasip olmustur. Simdi de ayni duyarliligi arkadaslarimizdan bekliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile