Özgür Suriye Ordusu, Sivil Havaalanlarının Da 72 Saat İçinde Hedef Alınacağını Bildirdi

Özgür Suriye Ordusu , Esed rejiminin kullandığı sivil havaalanlarının da saldırılarının hedefinde olduğunu bildirdi.

ÖSO siyasi danışmanlarından Bessam Ed-Dede, AA muhabirine, düzenli ordunun muhalifleri hedef alan saldırılarda kullandığını belirledikleri sivil havaalanlarına, havayolu şirketlerinin gerekli hazırlıkları yapmaları amacıyla verilen 72 saatin ardından saldırı düzenleyeceklerini söyledi.

Sivillerin zarar görmemesi için bu süreyi verdiklerini belirten Dede, ''Çoğunluğu şehir dışında yer alan havaalanlarının yerlerini tespit ettik. Havaalanlarının çevresinde ciddi bir askeri güvenlik söz konusu değil. Bu da bizim işimizi kolaylaştıracak'' diye konuştu.

Dede, saldırılarla Esed'e bağlı düzenli ordunun hava gücünü zayıflatmayı hedeflediklerine değinerek, ''Bu sayede ÖSO üzerindeki baskı hafifleyecek ve kuvvetlerimizin o bölgelere geçişine imkan bulacağız'' dedi.

Bessam Ed-Dede, ilerleyen günlerde kimyasal silahların atılmasında kullanılan füzelerin bulunduğu tesislerin de hedef alınacağını kaydetti.

ÖSO, 13 Ağustos'ta Rus yapımı Mig-21 tipi savaş uçağının uçaksavarla düşürüldüğünü, pilotunun esir alındığını açıklamıştı. ÖSO Hür Şamlılar Tugayı da 29 Ağustos'ta ülkenin kuzeybatısında yer alan İdlib'in Taftanaz beldesinde Suriye ordusuna ait askeri havaalanının ele geçirildiğini ve 10 helikopterin imha edildiğini bildirmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile