Özhaseki'den Çetin Arik'a 2. Tazminat Davasi

Özhaseki'den Çetin Arik'a 2. Tazminat Davasi

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik’a kendisi hakkindaki iddialari nedeni ile 2. kez tazminat davasi açti.

Özhaseki’nin avukati Mehmet Savruk, açilan dava ile ilgili yayimladigi açiklamasinda, Arik’in gerçek disi olaylari gerçek gibi ortaya attigini belirterek, “Bilindigi gibi FETÖ devletimizi tüm kurumlari ile ele geçirmek amaci tasiyan çok tehlikeli, çok sinsi, organize ve kan döken silahli bir terör örgütüdür. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, 20.08.2022 tarihli basin açiklamasinda; müvekkilim olan AK Parti Genel Yardimcisi ve Kayseri Milletvekili Sayin Mehmet Özhaseki’yi, FETÖ ile irtibatlandirmaya çalismak için akil almaz iddialar öne sürüp akla ziyan, yalan ve iftiralarla dolu açiklamalarda bulunmustur. Açiktir ki, basinda yer alan Çetin Arik’in üretilmis iftira ve yalanlari; müvekkilimin kisisel haklarina tecavüz nitelikli, onur, seref ve sayginligina yönelik olup açik bir hakaret ve itibar suikastidir. Herkes çok iyi bilir ki, Sayin Mehmet Özhaseki, 25 yillik kamu görevinde kesinlikle FETÖ’ye bir kurus yardim etmemis ve 1 metrekare arsa vermemistir. Asla FETÖ’nün, örgüte üye devsiren bulusmalarina, sohbetlerine katilmamistir. Kamu görevi süresince yüzlerce bürokrat atamasina imza atmis, bu yöneticilerin hiçbiri de FETÖ’cü çikmamistir. Sayin Mehmet Özhaseki, kamunun cebinden 5 kurus çikmadan sehrine kazandirdigi devasa eserler ve vizyon projeler ile Kayseri’ye bir ufuk çizmis ve Türkiye’de tarafli tarafsiz herkesin takdirini kazanmistir. Sayin Özhaseki’nin yaptigi birbirinden kiymetli projeler, örnek alinmis onlarca sehirde uygulanmistir. Bugün görüyoruz ki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arik, gerçek disi olay ve isnatlari gerçekmis gibi ortaya atmis, iftira ve yalan dolu bir ruh haliyle algi yaratma gayretine ve gafletine düsmüstür” ifadelerine yer verdi.

Savruk, yapilan iftiralarin hesabinin hukuk yoluyla sorulacagini belirterek, açiklamasina su sekilde devam etti:

“FETÖ’cüler suçlarini örtmek için bilindik bir taktiklerini “Çamur at paravan yap, izi kalsin” oyunlarini oynayarak pek çok isme itibar suikasti yapmislardir. Çetin Arik’in da sözde kaynak gösterdigi isimler katiksiz FETÖ’cüler olup, bu bilindik taktikle sehrimizin kiymetli bürokrat ve siyasilerini kendilerine kalkan yapmak adina iftira atmaktan geri durmamislardir. Bu ve benzeri iftiralarin hukuk yoluyla yalan oldugu defalarca anlasilmis ve bu iftiralari atanlar ve farkli platformlarda yayanlar mahkûmiyet karari almislardir. Yine Çetin Arik, parti içindeki rakiplerini elimine ederek öne çikmak adina; Kayseri’de itibari olan ve Kayseri’nin her bir kösesinde emegi olan Sayin Mehmet Özhaseki’ye, iftiralar ederek öne çikmaya çalismaktadir. Yaptigi binlerce icraat ile toplumun takdirini kazanan müvekkilim Sayin Özhaseyi’yi; silahli, sinsi, kan döken bir örgüt ile irtibatlandirma gafletinde bulunmak; en hafif ifadeyle vicdansizliktir, insafsizliktir ve müvekkilime iftira ve yalan atmaktir. Yine kamuoyunu bilinçli sekilde yaniltmak, yalan ve iftiralarla dolu olumsuz ve yipratici bir algi olusturma çabasidir. Aziz milletimiz bu iftiralara karsi 2023’te demokratik cevabini süphesiz verecektir. Biz de hukuk yoluyla bu iftiranin hesabini soracagiz. Bu nedenle Çetin Arik hakkinda Kayseri 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ikinci kez tazminat davasi ikame etmek zaruriyeti hâsil olmustur. Kamuoyunun bilgisine saygiyla arz olunur.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile