Özmeral, su borcundan dolayı Eğirdir Kaymakamlığı'na haciz gönderildiği haberlerini yalanladı

Isparta Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Kaymakamlık Lojmanı'na 35 bin liralık haciz gönderildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığ

Isparta Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Kaymakamlık Lojmanı'na 35 bin liralık haciz gönderildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Bazı yerel gazetelerde lojmanın ödenmeyen su parasına karşılık haciz gönderildiği şeklinde haberler yayınlandığını ifade eden Özmeral, "Geçmişe dönük borçları var. Hesapları inceletiyoruz. Tahminim geriye dönük 10 yıllık su borçları bulunuyor. Araştırmalar tamamlanınca rakamda ortaya çıkacak." diyerek kaymakamlığa haciz gönderilmediğini belirtti.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz da ortada bir borçtan bahsedildiğini ancak net bir şey olmadığını dile getirdi. Yılmaz, konunun belediye başkanı ile karşılıklı konuşularak çözümüne gidileceğini dile getirdi.

Eski Kaymakam Serdar Cevheroğlu da görev yaptığı 26 aylık dönemde böyle bir borçla karşılaşmadığını ifade ederek, "Mülki amirlerin lojman ve benzeri harcamaları İl Özel İdareleri tarafından karşılanır. Bizim kalkıp da su parasının ödenip ödenmediğini takip edecek halimiz yok. Ayrıca 35 bin lira gibi bir rakam mantık dışı. Biz hamam mı işlettik de bu kadar su parası çıkarmış." dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldım ise kaymakamlığın su parası ile ilgili kendisine herhangi bir şey gelmediğini kaydetti. Kaymakamların lojman ve benzeri giderleriyle ilgili ödeneklerin dönem dönem kaymakamların hesaplarına aktarıldığını ifade eden Yıldırım, "Bu kaymakamlığın takip etmesi gereken bir iştir. Bizim gönderdiğimiz rakamlardan kendileri giderlerini ödemeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile