Ozon Tedavisi Ile Yasam Kalitenizi Arttirabilirsiniz

Ozon Tedavisi Ile Yasam Kalitenizi Arttirabilirsiniz

Ozon tedavisinin bakteri virüs ve mantarlar üzerine dogrudan öldürücü etkisi oldugunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Ayse Tuba Kurt, “Ozon tedavisi ile zihinsel ve bedensel yorgunluk azalir. Ozon tedavisi bunlara ek olarak uyku kalitesini, zihinsel ve bedensel performansi artirici etkisi ile yasam kalitesini artirmaktadir” dedi.

Ozon tedavisinin çesitli hastaliklarin tedavisine tamamlayici tedavi yöntemi olarak uygulandigini belirten Medical Park Ordu Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmani Dr. Ayse Tuba Kurt birçok hastaligin tedavisinde kullanilan ozon terapisinin bagisiklik sistemini güçlendirerek, enfeksiyon hastaliklarina karsi direnci artirdigini söyledi.



Zihinsel ve bedensel yorgunluklar azalir

Ozon tedavisinin bakteri virüs ve mantarlar üzerine dogrudan öldürücü etkisi olduguna dikkat çeken Uzm. Dr. Ayse Tuba Kurt, “Ozon tedavisi ile zihinsel ve bedensel yorgunluk azalir. Ozon tedavisi bunlara ek olarak uyku kalitesini, zihinsel ve bedensel performansi artirici etkisi ile yasam kalitesini artirmaktadir” diye konustu.



Seker hastaligina iyi gelebilir

Seker hastalarinin ozondan en çok yararlanan hastalar oldugunu söyleyen Uzm. Dr. Tuba Kurt, ozon terapisinin seker hastaligi üzerindeki etkisini söyle anlatti:

“Ozon, glikozun yani kan sekerinin, vücut doku ve hücrelerine girisini arttirmak yoluyla kan sekerini düsürmektedir. Insülinden beklenen görevleri ozonun yerine getirmesi sayesinde seker hastalari ozon tedavisinden sonra ilaçlarinin azaltilmasi gerekebilmektedir. Ozon tedavisi hücresel metabolizmayi artirir. Seker hastalarinda yogun egzersizin olusturdugu faydali etkiye benzer bir etki olusturur. Seker hastalarinda kan sekerini düsürür ve dokulara giden oksijen miktarini artirir. Gözlerde katarakt, nöropati ve kilcal damar hasari olusumuna neden olan sorbitol miktarini azaltir. Ozon tedavisi diyabet hastalarinda kolaylikla gelisen enfeksiyonlara karsi bagisiklik sistemini güçlendirmektedir. Bunun yani sira diyabet hastalarinda sik görülen ayak enfeksiyonlari ve yaralarin tedavisinde de tibbi tedaviye ek olarak kullanilir.”

Uygun dozda yapilmazsa fayda saglamaz

Ozon tedavisinin bilinen bir yan etkisi olmadigini söyleyen Uzm. Dr. Kurt, uygun doz olmadigi durumlarda tedaviden fayda saglanamadiginin altini çizdi. Uzm. Dr. Kurt, ozonun seanslari ile ilgili su bilgileri paylasti:

“Bir seansi ortalama 20-30 dakika süren ozon tedavisinde hastaya özel tedavi planlanir. Bazi durumlarda 5 seans yeterli olurken, çogu hastada 10 seans tedavi uygulanir. Hastaliga ve hastanin durumuna göre seans sayisi artabilmektedir. Tedavinin basinda seanslar haftada 2-3 seans ile baslar ve ilerledikçe seans araliklari açilarak ayda bire düsürülür. Uygulayici hekimin önerdigi takip araliklarina uyulmalidir.“
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile