Öztürk: Devletin Yapması Gereken Tornadan Çıkarır Gibi Tek Tip Eğitim Değil

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, devletin eğitimde tarafsız alternatifler sunduğunu ifade ederek, "Devletin yapması gereken; insanları tornadan çıkarır gibi tek tip eğitim değil.Aileler, çocuklarını nasıl yetiştirmek istiyorsa onunla ilgili bütün alternatifler vatandaşa sunulmalı. Düşünce, inanç, görüşler karşısında asla taraf olmayacak. Şimdi getirilmek istenen model budur." dedi.

AK Parti Giresun İl Başkanı Sabri Öztürk, bir düğün salonunda, partisinin Giresun İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni eğitim sistemini değerlendirdi. 4+4+4 olarak nitelendirilen yeni eğitim sisteminin önemine değinen Öztürk, "TBMM, milletin temsilcisi olarak uzun süredir yoğun çalışma içinde. İçinde bulunduğumuz bugünlerde 4+4+4 diye ifade edilen çok önemli bir eğitim reformu yapıldı. 28 Şubat'ın en hararetli günlerinde kesintisiz 8 yıl eğitim, çok şiddetli tartışmalara neden olmuş, inanılmaz tartışmalar sonucunda kabul edilerek uygulanmaya başlanmıştır. Milletimiz çok eğitimli olmayabilir. Ama feraset sahibidir. Kimin ne yaptığını çok iyi bilir. Belki açıktan tepki göstermez ama zamanı geldiğinde faturayı keser. Bu konuda da mağdur olanları bir gün başına taç eder. 8 yıllık eğitim uygulamasında da böyle olmuştur. Geçmişte bu sistemi savunanlar sandığa gömülmüştür." diye konuştu.

Dünyanın 197 ülkesinin eğitim modelinin incelendiğini, 28 Şubatçıların hararetle destekleyip uygulamaya geçirdiği 8 yıllık eğitimin, kesintisiz olarak sadece bir ülkede, İrlanda'da olduğunu ifade eden Öztürk, şöyle dedi:"Türkiye'ye layık görülen eğitim modeli, dünyanın yalnızca bir ülkesinde var olan bir modeldir. Bu yanlış gideriliyor. Yeni kabul edilen eğitim sistemine göre tek bir eğitim modelinden çıkılarak meslek seçimi daha erken yaşlarda yapılabilecek. Bu da herkesi, kendi alanında uzmanlaşarak gelecekte işsizliğin önüne geçilmiş olacak. 28 Şubat'ın eğitim sistemi meslek liselerini adeta yok etmek suretiyle kat sayı farkıyla da yalnızca düz liselere alternatif bırakmamıştır. İyi bir üniversite kazanan kazanıyor, kazanamayanlar da işsizler ordusuna katılıyor. Bu hatalı eğitim sistemi kanayan bir yaraydı. Bugün Meclis'in çıkardığı yeni yasa ile meslek liseleri canlanacaktır. Anayasa ile temin edilen her anne babanın, 18 yaşından küçük çocuğunu dilediği görüşe inanışa göre yetiştirme hakkı olduğuna göre aileler çocuğunu dini eğitim aldırmak isterlerse, imam hatiplerin orta kısmı açılmış olacak. Devletin yapması gereken, insanları tornadan çıkarır gibi tek tip eğitim değil, ailelerin çocuklarını nasıl yetiştirmek istiyorsa onunla ilgili alternatifleri vatandaşa sunmak zorundadır. Düşünce, inanç, görüşler karşısında asla taraf olmayacak, devlet tarafsız alternatifler sunacaktır. Şimdi getirilmek istenen model budur."Toplantıda ayrıca, Öztürk, bir yıl içerisinde en fazla üye yapan ilçe başkanlarına plaket verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile