Özürlü Aylığı Davasından Postacıya Ceza Çıktı

Özürlü Aylığı Davasından Postacıya Ceza Çıktı

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde annesinin özürlü aylığının bir başkası tarafından çekildiğini iddia eden şahıs, PTT memurundan şikayetçi oldu.2 yıl süren davada PTT memuru, bin 500 lira para cezasına çarptırıldı

Bilecik’te Mehmet Ali Keskin, 2 yıl önce İznik PTT'ye giderek, vekili olduğu annesinin ilk özürlü maaşını almak istedi. Görevli, "Önceki maaşını Bilecik'ten çekmişsiniz, eğer bundan sonra buradan çekecekseniz dosya açacağım" dedi.

Hiç maaş çekmediklerini belirten Keskin, bir çıktı alarak Gölpazarı'na gitti ve PTT'ye müracaat etti. Gölpazarı PTT görevlilerinin böyle bir şeyin söz konusu olmayacağını belirtmeleri üzerine Keskin, savcılığa giderek Gölpazarı PTT görevlisi M.K.'den şikayetçi oldu.

Yaklaşık 2 yıl süren davada PTT görevlisi M.K., maaşı kime verdiğini ve imzasını ispat edemedi. Görüntü kayıtları da mahkemeyi ikna edemeyince dava karara bağlandı. Gölpazarı Asliye Ceza Mahkemesi, 15 Kasım 2012 tarihinde verdiği kararda, PTT görevlisi M.K.'nin görevi kötüye kullanma suçunu işlediği sonucuna vardı ve 3 ay hapis cezası verdi. Şahsın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezada önce indirime gitti, sonra da paraya çevirdi. PTT görevlisi M.K., bin 500 lira para cezası ödeyecek.

Annesi adına davayı takip eden Mehmet Ali Keskin ise, PTT'den bir özür beklediklerini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile