Pakistan Büyükelçisi Cüneyd'den ATO Baskani Baran'a Ziyaret

Pakistan Büyükelçisi Cüneyd'den ATO Baskani Baran'a Ziyaret

Pakistan’in Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Ankara Ticaret Odasi (ATO) Yönetim Kurulu Baskani Gürsel Baran’i makaminda ziyaret etti.

Pakistan’in Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd ve Pakistan Ticaret Müstesari Syed Atif Raza, ATO Baskani Gürsel Baran’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette konusan Büyükelçi Cüneyd, ATO üyelerini Pakistan’a yatirim yapmaya davet ederek, “Pakistan’a yatirim yapmanin iki büyük avantaji var. Birincisi 220 milyonluk nüfusu. Yüzde 10’u çok zengin, yüzde 75’i de orta siniftir. Ikincisi de Dubai, Abu Dabi, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan gibi ülkelere olan yakinligi ile büyük bir pazara erisim saglamasidir. Türk sirketleri ülkemize yatirim yaparsa hem üretim maliyetlerinden kar edebilir hem de Avrupa’da rekabet sanslari artar” dedi.



“Insaat ve insaat malzemeleri sektöründe yatirima ihtiyaç var”

Türkiye ile ayni yüz ölçümüne sahip Pakistan’in insaat sektöründe Türkiye’den 10 yil geride olduguna dikkat çeken Büyükelçi Cüneyd sunlari söyledi:

“Pakistan su anda Türkiye’nin 2010 yilindaki durumu gibi. Özellikle orta sinifa yönelik konut projelerine ihtiyacimiz var. Bunun yani sira seramik, kapi, pencere gibi insaat malzemelerine de ihtiyacimiz var. Üst ve orta gelir grubumuz dünyaca ünlü bataryalari ithal ederek kullaniyor. Türkiye’den bu ürünlerin Pakistan’a tasinmasi maliyetli. Ayrica ülkemizde isçilik maliyeti Türkiye’nin beste biri düzeyinde. Türk sirketleri Pakistan’da üretip satarsa önemli bir ticaret firsati olusur. Pakistan ve yakin ülkelerde 30 yil devam edecek bir talep söz konusu.”

“Milli mücadeleye dayanan dostluk”

ATO Baskani Baran ise, Türkiye ve Pakistan halklari arasindaki dostlugun Milli Mücadele’ye dayandigini belirterek, bu dostluk temelinde iliskilerin gelistigini kaydetti.

Pakistan ile tekstil, insaat, savunma sanayi ve yesil enerji alanlarinda is birligini artirmak istediklerini belirten Baran, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in isaret ettigi hedef çerçevesinde, Türkiye ile Pakistan arasindaki ticaret hacmini 5 milyar dolara çikarmayi hedefliyoruz. Pakistan’da Türk sirketlerin yatirim tutari 2 milyar dolara yaklasmis. Ayrica Türk insaat firmalari da Pakistan’da bugüne kadar enerji, altyapi gibi alanlarda projeler üstleniyorlar. Türkiye’de toplam 416 Pakistan sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Pakistanli firmalarin ülkemize yaptigi dogrudan yatirim miktari otomotiv, elektronik, telekomünikasyon gibi alanlarda toplam 694 milyon dolar. MILGEM projesi çerçevesinde her iki ülkede dört korvet yapiminin söz konusudur. Savunma sanayi alanindaki is birligi çerçevesinde savas uçagi pilotlarinin egitimi için 52 adet uçak almak üzere Pakistan ile sözlesme imzalandik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile