Pakistan Büyükelçisi'nden Türk Kızılayı'na 'Teşekkür' Ziyareti

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tarık Azizuddin, ülkesindeki sel felaketinin ardından bölgeye ilk ulaşan ekiplerden olan Türk Kızılayı'nın Genel Başkanı Tekin Küçükali'yi teşekkür ziyaretinde bulundu

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tarık Azizuddin, ülkesindeki sel felaketinin ardından bölgeye ilk ulaşan ekiplerden olan Türk Kızılayı'nın Genel Başkanı Tekin Küçükali'yi teşekkür ziyaretinde bulundu.
Kızılay Genel Merkezi'nden gerçekleşen ziyarette konuşan Tekinali, dost ve kardeş ülke Pakistan'da böylesi büyük bir felaketin yaşanmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Yaşanan bu felaket sonrası büyük bir seferberlik başlattık ve insanlarımızın dönüşleri çok güzel oldu" dedi. Pakistan'da 2005 yılında meydana gelen deprem felaketi sonrası, 2 bin 150 Pakistanlıyı afet uzmanı olarak eğittiklerini belirten Tekinali, yaşanan bu son felakette, eğitilen bu personelin faydasını gördüklerini ifade etti.
Bölgeye yapılan yardımlarda havayolunun yetersiz kalması üzerine tren kiraladıklarını bildiren Tekinali, söz konusu yardım treninin yarın Ankara Garı'ndan Pakistan'a hareket edeceğini kaydetti.
Tekinali, bölgede mahalle oluşturma çalışmalarının sürdüğünü ve yarından itibaren Mevlana evlerinin hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. "Pakistanlı kardeşlerimizin gözyaşları sel olmasın" diyen Tekinali, vatandaşlara Pakistan'a yardım çağrısı yaptı.

"YARDIMLAR İÇİN TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDERİZ"
Pakistan Büyükelçisi Azizuddin ise, Türk Kızılayı'na yardımlarından ve çabalarından dolayı teşekkür ederek, Türk Kızılayı'nın 2005 yılında olduğu gibi bu son felekatte de bölgeye ulaşan ilk örgüt olduğunu vurguladı. "Şüphe yoktur ki, Türk ve Pakistan halkı tek bir millettir" diyen Azizuddin, "Biriniz acısı, diğerinin acısıdır. Bizler farklı bölgelerde yaşayan tek bir milletiz" diye konuştu.
Türkiye'nin her acil durumda Pakistan için seferber olduğuna işaret eden Azizuddin, "Türk halkı ve Türk milletinin yardımlarından dolayı onur duyuyor ve teşekkür ediyor" şeklinde konuştu. Ülke tarihinde böyle bir felaket yaşanmadığını anlatan Büyükelçi Azizuddin şunları kaydetti:
"20 milyon insanın etkilendiği felakette 1 milyon insan evsiz kalırken, 4.5 milyon insan ise dışarıda yatmaktadır ve herşeylerini kaybetmişlerdir. Pakistan'ın 5'te 1'i sular altındadır. 2 binden fazla kişi hayatı kaybetmiştir ve sular çekildiğinde bu rakamın ne olacağı bilinmemektedir. Bütün ekili ürünler ile gıda stokumuz sular altındadır. Demiryolları, karayolları, elektrik hatları gibi alt ve üst yapılar büyük zarar görmüştür. Hesaplamalara göre, bu son felaketinin ardından Pakistan'ın 70 yıl geriye
gittiğini söyleyebiliriz. Zararın karşılanması için 12-15 milyar dolarlık bir yatırım gerekmektedir."
Büyükelçi Azizuddin, uluslararası toplumunda afetin büyüklüğünü bugünlerde anladığını ve yardım kampanyaları başlattığını bildirdi. Azizuddin, "Pakistan'ın acil olarak gıda, içme suyu ve barınmaya ihtiyacı vardır" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile