Pakistan Eski Devlet Başkanı Müşerref Kendi Dönemini Savundu

Pakistan Eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref, hakkında yapılan suçlamalar karşısında kendini savunarak, "Ben hiç bir şeyi kendim için ailem için yapmadım. Ne yaptıysam halkım için, ülkem için yaptım" dedi.

Müşerref, üyelerinin tamamı Pakistan ordusunda görev yapmış general, albay ve subaylardan oluşan "Önce Pakistan" isimli derneğin İslamabad'da düzenlediği toplantıya video kaydı gönderdi ve hakkında açılan suçlamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İslamabad'ın Çakşehzad köyündeki evinde bulunan ve güvenlik endişesi nedeniyle dışarıya çıkmayan Müşerref, yeni çekilmiş video kaydında katılımcılara seslendi.
Pakistan'ın şu anda tarihindeki en zor dönemlerinden birini yaşadığını söyleyen Müşerref, neden ülkesine döndüğünü şu sözlerle açıkladı:
"Zihinlerde 'Müşerref Pakistan'a niye döndü' diye bir soru dolaşıyordu. Dokuz yıl boyunca ben ülkemde çok şey gördüm ve çok şey yaptım. Geri dönmemin bir çok nedeni var. Onlardan biri de vatana olan sevgimdir. Kimsenin dedikleri için dönmedim. Kendi irademle, kendi kararımla döndüm."
Ülkeden 2009 yılında ayrılmasının ardından Pakistan'da ekonomik ve sosyal çöküşün başladığını savunan Müşerref, şöyle devam etti:
"Pakistan'dan ayrıldıktan sonra ülkemin bir kaç yıl içinde geri gittiğini, çöktüğünü gördüm. Sadece bir kaç yıl içinde yoksul kişilerin, özellikle orta tabaka insanların yaşadıkları acıyı gördüm. Bunlar benim için çok acı vericiydi. Ülkenin potansiyelini bildiğim halde bunları görmek daha da acı vericiydi. Ben bunları 1999'da da görüyordum. Pakistan halkı bir şeylerin değişmesini istiyordu. Bu yıl, halkın desteği ve ülkenin kalkınması isteği ile Pakistan'a geldim."
Pakistan'dan ayrıldıktan sonra aleyhinde davalar açıldığını, tutuklama kararı çıktığını, banka hesaplarının dondurulduğunu hatırlatan Müşerref, bunlarla yüzleşmek için döndüğünü belirtti.

Müşerref, "On sene sonra da gelseydim, bu davalarla karşılaşacaktım. Hakkımda açılan davaların temelsiz olduğunu biliyordum. Ben hiç bir şeyi kendim için, ailem için yapmadım. Ne yaptıysam halkım için, ülkem için yaptım. Bu ülkenin ve halkın bir kuruşu bile benim için haramdır buna ben her zaman inandım. Ama ülkedeki adaletten biraz şikayetçiyim, bazı davalarda beni hayal kırıklığına uğrattılar" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile