Pakistan Halk Partisi, Basbakanlik Için PML-N Lideri Navaz Serif'i Destekleyecek

Pakistan Halk Partisi, Basbakanlik Için PML-N Lideri Navaz Serif'i Destekleyecek

Pakistan’da genel seçimlerin ardindan Pakistan Halk Partisi (PPP), basbakanlik için Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve Pakistan’in eski Basbakani Navaz Serif’i destekleme karari aldiklarini duyurarak, federal hükümetin bir parçasi olmayacaklarini açikladi.

Pakistan’da 8 Subat’ta yapilan genel seçimin ardindan hükümet hala kurulamazken, koalisyon hükümeti için görüsmeler devam ediyor. Pakistan Halk Partisi (PPP) lideri Bilawal Butto Zardari, Merkez Yürütme Komitesi toplantisinin ardindan baskent Islamabad’da basin toplantisi düzenledi.

Zardari, PPP’nin federal hükümeti kurma yetkisine sahip olmamasi nedeniyle basbakanliktan çekildigini belirterek, PPP’yi koalisyon hükümeti kurmaya sadece Pakistan Müslüman Ligi-Navaz’in (PML-N) davet ettigini ifade etti.

PML-N lideri ve Pakistan’in eski Basbakani Navaz Serif’i basbakanlik için destekleyeceklerini açiklayan Zardari, federal hükümetin bir parçasi olmayacaklarini, Senato ve Pakistan Milli Meclisi, baskanliklarina talip olduklarini belirtti.

PPP’nin ülkede siyasi istikrarsizligi sona erdirmek için Serif’i destekleme karari aldiklarini aktaran Zadari, eski Basbakan Imran Khan’in partisi Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) kendileri ile temasta bulunmadigini ifade etti.

PPP’nin yakin zamanda yapilan genel seçimlerle ilgili birçok sikayeti ve itirazi oldugunu söyleyen Zadari, diger siyasi partilerle temas kuracak ve tüm ihtirazlarinin ele alinmasini saglayacak bir komite olusturacaklarini söyledi.



PML-N ve PPP hükümet için yeterli sandalyeye sahip degil

Seçimde, PML-N, 79 sandalye, PPP, ise 54 ise sandalye kazanirken, iki parti hükümeti kurmak için gerekli olan 134 sandalye sayisini saglayamiyor.

PTI, diger partiler ile koalisyon kurmayacak

PTI, PPP, PML-N veya Muttahida Qaumi Hareketi (MQM-P) ile bir koalisyon hükümeti kurmayacaklarini belirtmisti. PTI, 266 sandalyeli mecliste 92 sandalye kazanarak, seçimde en fazla sandalye kazanan parti olurken, hiçbir parti hükümeti kurmak için gerekli olan 134 sandalye sayisina ulasamamisti. PTI destekçileri, seçimlerde hile yapildigi iddiasiyla ülke genelinde protestolarina devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile