Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Shaukat, Kayseri'de

KAYSERİ - Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat, Türkiye ile Pakistan arasında dostça ilişkiler olduğunu belirterek, "Biz aslında iki ülke, tek milletiz. İnşallah ilişkilerimiz önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde artacak. Bu konuda biz elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Kayseri Vali Vekili İbrahim Halil Çomaktekin'i ziyaret eden Shaukat, Kayseri'ye ilk defa geldiğini ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün memleketinde bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Kayseri'nin tarihi, sanayisi ve ticaretiyle adından söz ettiren bir şehir olduğunu ifade eden Shaukat, "Böyle bir şehirde olmak, bize çok büyük mutluluk ve gurur veriyor" diye konuştu.

Shaukat, şunları söyledi:

"Pakistan ve Türkiye arasında çok benzersiz ve özel bir ilişki, dostluk var. Biz aslında iki ülke, tek milletiz. İnşallah ilişkilerimiz önümüzdeki yıllarda hızlı bir şekilde artacak. Bu konuda biz elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Bizim ortak tarihimiz, ortak değerlerimiz var. Biz Türk halkını çok seviyoruz. Sizlerin aracılığıyla Türk halkına saygılarımı sunuyorum. Türk halkı bizim gerçek kardeşimizdir."

Kayseri Vali Vekili Çomaktekin ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerek millet gerekse devlet olarak Pakistan halkını çok sevdiklerini belirtti.

Pakistan ile Türkiye arasındaki dostluğun çok eskiye dayandığını ifade eden Çomaktekin, şunları kaydetti:

"Pakistan'ın üzüntüsüne millet olarak hep üzülmüş, sevincine de hep sevinmişizdir. Aynı şekilde Pakistan halkını iyi günde, kötü günde hep samimi bir şekilde yanımızda görmüşüzdür. Pakistan'ı hep kardeş ülke görmüşüz. Zaten Pakistan halkı ve devletiyle özel bir dostluğumuz ve ilişkimiz var. Bu dostluğun her alanda daha da iyi bir noktaya gelmesi gerekir. Gerek ticari gerekse kültürel olarak ilişkilerimizi çok daha üst noktalara taşımamız gerekiyor. Bunun da bir yansıması olarak Türkiye'nin en gelişmiş, en güzel şehirlerinden birisi olan Kayseri'de sizleri görmekten onur ve mutluluk duyduk. Kayseri, son yıllarda eğitim, sanayi, sağlık kültür ve turizm konularında son derece gelişti ve bu alanlardaki gelişmesini hızlı bir şekilde sürdürüyor."

Vali Yardımcısı Çomaktekin, Büyükelçi Shaukat'a ziyaretin anısına kilim hediye etti. Shaukat da Çomaktekin'e Türkiye ve Pakistan bayrakları işlemeli plaket verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile