Palandöken Belediyesi Kurban Atıkları İçin Ekip Kurdu

Palandöken Belediyesi Kurban Atıkları İçin Ekip Kurdu

Palandöken Belediyesi, bayramda kurban kesecek vatandaşların atıkları gelişi güzel atmamaları için özel bir ekip oluşturdu

Palandöken Belediyesi, bayramda kurban kesecek vatandaşların atıkları gelişi güzel atmamaları için özel bir ekip oluşturdu. Arefe günden itibaren çalışacak ekipler, 24 saat boyunca çöp bidonlarına atılacak atıkları kısa sürede toplayarak kirli bir görüntü oluşmaması için çaba harcayacak.
Kurban Bayramı'nı vatandaşın rahat ve temiz bir ortamda geçirmesi için bir dizi tedbir alan Palandöken Belediyesi, temizlik ve acil durumlara için bayram süresince 24 saat görev yapacak bir ekip oluşturdu. Arefe günü 40 personel, 27 iş makinesi ve bir kamyonla sabaha kadar temizlik çalışması yaparken, kesim noktasında görevlendirilecek ekipler, kurban atıklarını anında toplayıp yıkayarak kirliliğin oluşmasını önleyecek.
Bayramda kesilen hayvanların atıklarının çöp bidonu veya konteynra atılması uyarısında bulunan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Kurban Bayramları, diğer günlere oranla şehrin daha fazla kirlendiği ve evsel atıkların tehlike oluşturduğu bir dönem. Bu durumu göz önünde bulundurarak oluşabilecek atık yoğunluğunu önlemek için temizlik ekibi oluşturduk. Ekipler, 24 saat boyunca temizlik için hazır olacak ve gelen şikayetleri anında değerlendirecek. Bu çalışma bayramın son gününe kadar devam edecek. Vatandaşlardan kurbanlarını belirlenen yerlerin dışında kesmemelerini, atıkları sızdırmaz poşetlere konduktan sonra ağzı bağlı bir şekilde çöp konteynrlarına atmalarını bekliyoruz. Mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmek için belediye ekiplerine yardımcı olunmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.
Bayramın birinci günü vatandaşların kurban atıklarını atmaları için 5 bin çöp poşeti dağıtılacağını ifede eden Bulutlar, "Kurban atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek amacıyla bayramın ilk 3 günü kesim noktalarında 4 loder, 10 kamyonla toplanacak atıklar arazözle yıkanacak. Böylece kurban artıklarının oluşturacağı kötü koku önlenmiş olacak" dedi.
Öte yanda vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları 342 21 88 - 317 05 95 nolu telefonlardan Palandöken Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerine iletebilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile