Palandöken Beyazlara Büründü

Palandöken Beyazlara Büründü

Palandöken Dagi’nin zirvesi ile birlikte artik etekleri de Mayis ayinda yagan karla beyaza bürünmeye basladi. Dogu Anadolu Gözlemevi’nde ise termometreler eksi altiyi gösterdi.

Erzurum’da son bir haftadir etkili olan yagislar yüksek kesimlerde kar olarak kendini gösteriyor. Sicakliklarin da düsmesi sonucu saganak yagisla birlikte kent merkezinde dolu, yüksek kesimlerde ise kar yagisi gözleniyor. Erzurumlu vatandaslar güne yine beyaza bürünmüs Palandöken manzarasi ile uyandi. Kar yagisinin zirveden sehir merkezine dogru yaklastigi görüldü.

Bu arada Palandöken Dagi silsilesinin devaminda bulunan Konakli Bölgesi’nde 3170 rakimda bulunan Dogu Anadolu Gözlemevi’nde gece sicaklik -6 seviyelerine kadar indi. Yerlesim alanlarinda da sicakliklarda gözle görünür düsüs hissediliyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü verilerine göre; Erzurum ve çevresinde önümüzdeki günler yagislar bölgeyi terk edecek, sicakliklar artacak. Bölge genelinde havanin parçali ve çok bulutlu, aksam saatlerinden itibaren aralikli saganak ve gök gürültülü saganak yagisli, yüksek kesimlerinin karla karisik yagmur ve kar yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Hava sicakligi mevsim normallerinin altinda seyretmesi bekleniyor. Rüzgar kuzey ve bati yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecegi tahmin ediliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile