Palu Ailesi Ve Damatlarinin Yargilandigi Dava Ertelendi

Palu Ailesi Ve Damatlarinin Yargilandigi Dava Ertelendi

Kocaeli’de 15 yil önce kaybolan ve cinayete kurban gittigi iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in Sakarya’da öldürülmesine iliskin Palu ailesi olarak bilinen 1’i tutuklu 6 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Melike Tahnal’in öldürülmesine iliskin açilan davanin durusmasi Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya, Melike Tanhal’in enistesi tutuklu sanik Tuncer Ustael SEGBIS araciligiyla, davada tutuksuz saniklar Isa Palu, Fatih Palu, Ayse Palu ve Havva Palu, müsteki avukati hazir bulundu. Celse arasinda gelen belgelerin zapta geçirilmesi sonrasinda söz hakki alan Isa Palu, Fatih Palu, Ayse Palu ve Havva Palu avukatlarini azlettiklerini ve barodan bir avukat tayin edilmesini istedi. Sanik Ayse Palu ve Isa Palu, psikolojik sorunlari olduklarini iddia ederek akil sagliklarinin bulunup bulunmadigi yönünde taleplerini iletti. Fatih ve Havva Palu ise beraatlarini talep etti. Söz verilen tutuklu sanik Ustael, celse arasinda mahkemeye yazmis oldugu dilekçeyi tekrar ettigini söyledi.

Cumhuriyet Savcisi ise eksik husularin giderilmesini ve sanik Tuncel Ustael’in tutukluluk halinin devamini istedi. Mahkeme heyeti ise tutuksuz yargilanan saniklarin azlettikleri avukatlari yerine baro tarafindan avukat tayin edilmesine, Ayse Palu ve Isa Palu’nun tam tesekküllü bir devlet hastanesinde akil hastaliginin bulunup bulunmadigi, varsa cezai ehliyetini etkileme durumunun bulunup bulunmadigi konusunda rapor alinmasina, esas hakkindaki mütalaasini hazirlamasi için dosyanin cumhuriyet savcisina verilmesine, sanik Tuncel Ustael’in tutukluluk halinin devamina hükmederek durusmayi 6 Haziran tarihine erteledi.

Ne olmustu?

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde 2008 yilinda Meryem Tahnal ve küçük kizi Melike Tahnal’in kaybolmasina iliskin sorusturma baslatilmisti. Sorusturma neticesinde kayip Meryem Tahnal’in babasi Harun Palu, annesi Havva Palu, agabeyi Isa Palu, kardesleri Fatih Palu ve Ayse Palu polis tarafindan gözaltina alinirken, Palu ailesinin enistesi Tuncer Ustael ve esi Emine Ustael ise yasanan olayla ilgili Istanbul’da katildiklari bir televizyon programinda canli yayindayken gözaltina alinmisti. Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Palu ailesine çesitli suçlardan hapis cezasi verilmisti. Bu karar, aile bireylerinin ayni avukat tarafindan savunulduklari ve bu sebeple ’Usul hatasi’ gerçeklestigi gerekçesiyle Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi tarafindan bozuldu. 24 Kasim’da Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesi’nde kayip Meryem Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili görülen dava sonrasinda annesinden 1 yil sonra kaybolan ve Sakarya’nin Ferizli ilçesinde öldürüldügü iddia edilen Meryem Tahnal’in kizi Melike Tahnal’in öldürülmesiyle ilgili davanin devami ise Sakarya 6. Agir Ceza Mahkemesinde görülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile