Pamukkale Belediyesi Atik Getirme Merkezi Miniklere Geri Dönüsümü Ögretti

Pamukkale Belediyesi Atik Getirme Merkezi Miniklere Geri Dönüsümü Ögretti

DENIZLI – Denizli’de Adil Demirören Mustafa Musoglu 3. sinif ögrencileri, Pamukkale Belediyesi’ne ait atik getirme merkezini gezerek, geri dönüsümü yerinde ögrendi.



Adil Demirören Mustafa Musoglu 3D sinifi ögrencileri, ögretmenleri Gülsah Aliogullari esliginde Pamukkale Belediyesi atik getirme merkezini gezdiler. Milli Egitim Bakanligi ve OPET isbirliginde yürütülen “Tertemiz Yarinlar Okullardan Baslar” projesi dahilinde yarismaya katilan ögrenciler, “Okulda ve evde hijyen, gel sende bizimle hem eglen hem de ögren” sloganiyla çevrelerinde adeta çevre müfettisi oldular. Siniflarindan baslayarak, okul bahçesine, okul sokagina, evlerine kadar kirletmezsek temizlemeye ihtiyaç kalmaz diyerek, çevreye atilan atiklari topladilar. Atiklarin, ayristirilmasi, geri dönüsüm sürecini görmek için Ögretmenleri Gülsah Aliogullari esliginde, Pamukkale Belediyesi Atik Getirme Merkezinde incelemelerde bulundular. Pamukkale Belediyesi Iklim Degisikligi ve Sifir Atik Müdürlügü yetkileri, minik çevre müfettislerine geri dönüsümün faydalari, sifir atik nedir, atik yönetimi, evlerde ve çevremizde geri dönüsüme verilebilecek malzemeler hakkinda bilgiler verdiler. Ayrica, ögrencilerin yanlarinda getirdikleri atiklari hangi renk konteynerleri atabilecekleriyle ilgili uygulamali egitim verildi.



Ögrenciler hem eglendi hem ögrendi

Sinif ögretmeni Gülsah Aliogullari, “Milli Egitim Bakanligi ve Opet isbirligi içinde yürütülen ‘Tertemiz Yarinlar Okullardan Baslar’ projesi dâhilinde 3 D sinifi olarak ‘Iyi Uygulamalar Yarismasi’na katildik. ‘Okulda ve evde hijyen. Gel sende bizimle hem eglen hem de ögren’ ismini olusturduk ögrencilerimle. Bununla ilk olarak amacimiz temiz suya ulasmak idi. Çünkü okulumuz 4 katli ve içme suyumuz bahçede oldugu için çocuklar sikinti yasiyorlardi. Bununla alakali ne yapabiliriz çevreden ne edinebiliriz gibi basladik, mahallemizde de paydaslar bularak. Sinifimiza bir su sebili kazandirdik. Arkasindan önce kendi çevremizden, sinifimiz, koridorumuz, okulumuzun tamami, bahçemiz nereyi daha temiz tutarsak, kirletmezsek temizlemeye gerek kalmayacak sekilde etkinliklerle yola çiktik. Tabi bu temizlik islerini yaparken atiklar meydana geldi. Bu atiklari ayristirmaya basladik. Meraklari olustu. Ögretmenim biz bu atiklari topluyoruz ama daha sonra bu atiklari ne yapacagiz. Ya da biz bunlari attigimiz zaman ne yapiliyor bunlar, diye merak ettiler. Bende onlarin bu meraklarini gidermek için Pamukkale Belediyesi’ne basvurdum sag olsun onlarda kirmadilar bizi ve buraya geldik. Simdi burada topladigimiz atiklar nereye ne sekilde gidiyor ögrenmis oluyoruz. Pamukkale Belediyesi Iklim ve Müdürlügü’ne ögrencilerime ve projemize verdikleri destekten dolayi çok tesekkür ediyorum” dedi.



3D sinifi ögrencilerinden Ömer Eymen Demirbilek ile Elif Turan verdikleri röportajda, merkezde geri dönüsüme dair çok sey ögrendiklerini belirterek, daha temiz bir çevre ve gelecek için tüm insanlara dogayi koruma çagrisi yaptilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile