Pamukkale Belediyesi, Kavakbasi'na Doga Fen Okulu Yapacak

Pamukkale Belediyesi, Kavakbasi'na Doga Fen Okulu Yapacak

Egitim konusuna yaptigi yatirimlarla dikkat çeken Pamukkale Belediyesi, bir önemli projeyi daha hayata geçiriyor. Kavakbasi mahallesinde Pamukkale Belediyesi tarafindan yapimi saglanacak olan Pamukkale Belediyesi Doga ve Fen Okulu’nun protokolü imzalandi.



Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, ilçe genelindeki 61 mahallenin tamaminda her mahalleye, her kesime en uygun projeleri birer birer hayata geçiriyor. Özellikle egitim konusunda önemli çalismalara imza atan Pamukkale Belediyesi bir yandan Pamukkale Belediyesi Muhammet Serter Anadolu Imam Hatip Lisesi ve Ortaokulu’nun açilisina hazirlanirken bir taraftan da özel bir projeye daha imza atti.

Pamukkale Belediyesi tarafindan Kavakbasi mahallesinde yapimi saglanacak olan Pamukkale Belediyesi Doga ve Fen Okulu’nun protokolü düzenlenen törenle imzalandi. Pamukkale Belediyesi baskanlik makaminda gerçeklesen protokol törenine Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ile proje yürütücü personeller katildi.



“Pamukkale’nin gelecegine kalici eserler birakmak istiyoruz” diyen Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Il Milli Egitim Müdürümüze ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze tesekkür ediyorum. Çünkü çok sevindigimiz benimsedigimiz heyecan duydugumuz ve hayalini kurdugumuz bir projeyi beraberce gerçeklestirebilme imkâni bulduk. Ilçemizin Kavakbasi mahallesinde atil durumda kalmis bir köy okulu alanimiz var. Muazzam bir doga içerisinde. Yetismis agaçlari ile muhtesem bir dogal ortam ve yaklasik 4 bin 500 metrekarelik alan. Burada doga ve fen okulu projesini hayata geçirmis olacagiz” dedi.



“Gelecege dair çok faydali bir proje”

Yeni okulla ilgili detayli bilgileri aktaran Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, bu egitim projesi ile çocuklarin çevreyi ve dogayi daha yakindan tanima firsati bulacaklarini belirtti.

Baskan Örki, “Bu protokolle Pamukkale Belediyesi olarak, alanda bulunan mevcut binalarimizin hepsini yenileyecegiz. Alanin çevresini çocuklarimizin güvenligi için panel çitlerle kapatacagiz. Içerisine çok güzel bir macera parkuru yerlestirecegiz. Ayni zamanda çocuklarimizin bir takim yeteneklerinin de gelisebilmesi adina, çevreyi ve dogayi gözetleyebilecekleri gözetleme kuleleri ile birlikte ates yakma alanlarini yerlestirecegiz. Etkinlik alanlarimiz, tirmanma parkurlarimiz, çocuklarimizin toprakla içli disli olabilmeleri için kazi alanlarimiz, fiziksel özelliklerini gelistirmeyi hedefleyerek denge parkurlarimiz, dokunma, koklama, hissetme seklinde duyusal bir takim özelliklerini gelistirecek duyu yolu parkurlarini yapacagiz. Çamurla çesitli yeteneklerini becerilerini sergileyebilecekleri çamur, kil alanlarimiz olacak. Elbette doga ve fen okulu denince ilk akla gelen tarim alanimiz olacak. Burada, apartmanlarin içerisinde hayatlarini sürdürmek zorunda olan çocuklarimiz, temel olarak tarimsal faaliyetlerin nasil yapilabilecegini ögrenecekler. Doga denince hayvan dostlarimiz asla unutulamaz. Hayvan barinaklarimiz olacak. Barinaklarimizda, kümes hayvanlari, kedi, köpek gibi diger hayvanlarimiz da olacak. Bunun içerisine çok güzel bir süs havuzu yerlestirecegiz ve projemizi çocuklarimizin hizmetine sunmus olacagiz. Gelecege dair çok faydali bir proje hizmet oldugunu düsünüyorum. Basta Sayin Valimiz olmak üzere, Il Milli Egitim Müdürlügümüze, Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüze ve ayni zamanda bu projeyi emek vererek, ter dökerek hayata geçirecek olan Pamukkale Belediyesi personelimize yürekten tesekkür ediyorum. Bir hayalimizi daha gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Hayirli ugurlu olsun” diye konustu.



Pamukkale Belediyesine tesekkürler

Kavakbasi Doga ve Fen Okulu’nun çok önemli özelliklere sahip oldugunu ifade eden Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ise, “Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Kavakbasi Mahallemizde, Pamukkale Belediyemizle Doga ve Fen Okulu hayalini gerçege dönüstürecegiz. Bizler ögrencilerimizin akademik anlamda gelismesini saglarken, sosyal, kültürel, psikolojik, sportif her alanda bütüncül olarak hayata hazirlanmasini bekliyoruz. Bu kapsamda yapilacak olan Doga ve Fen Okulu’nda farkli parkurlarda, farkli istasyonlarda, farkli atölyelerde, ögrencilerimizin sportif anlamda kendilerini ifade edebilecegi, burada hosça vakit geçirebilecegi güzel bir tesis kazandirilacak. Pamukkale Belediyesi ile egitim konusunda, egitim niteligi artirilmasi noktasinda birçok konuda Sayin baskanimizla isbirligi halindeyiz. Bizde bu projeyi Baskanimiza sundugumuzda heyecanini gördük ve kendisi hiç tereddütsüz bu destegi verecegini belirtti.

Pamukkale Belediyemizin ekibine çok tesekkür ediyorum. Insallah ögrencilerimiz buradan, sosyal, fiziksel, psikolojik, özgüven kazandiran çalismalarla, hayat basarimi noktasinda üst seviyede istifade ederler. Pamukkale Belediye Baskanimiza destekleri için çok tesekkür ediyoruz. Protokolümüz hayirli ve ugurlu olsun. Hayirli hizmetlere vesile kilsin” dedi.



Konusmalarin ardindan Pamukkale Belediyesi Doga ve Fen Okulu’nun protokolü Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki ve Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici tarafindan imzalandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile