Pamukkale Belediyesi Saglikli Kentler Birligi Toplantisina Ev Sahipligi Yapiyor

Pamukkale Belediyesi Saglikli Kentler Birligi Toplantisina Ev Sahipligi Yapiyor

Denizli Pamukkale Belediyesi, Saglikli Kentler Birligi 38. Olagan Meclis Toplantisi’na ve Pamukkale Konferansi’na ev sahipligi yapiyor.



Türkiye Saglikli Kentler Birligi’ne üyeligi bulunan ve geçtigimiz yil “2021 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi”nda Saglikçi Çevre kategorisinde “Karasinekle Mücadeleye Çevreci Yaklasim” adli projesiyle jüri özel ödülünü alan Pamukkale Belediyesi, birligin 38. Olagan Meclis Toplantisi’na ev sahipligi yaparak, Türkiye’nin 120 üye belediyesinden önemli isimleri agirlayacak. Program dahilinde, “Iklim Krizine Karsi Kentsel Adaptasyon” konusunun ele alinacagi Pamukkale Konferansi sonrasinda, her yil Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi düzenleyerek üye belediyelerin projeleri degerlendirilerek, ödüllendirildigi “2022 Saglikli Sehirler En Iyi Uygulama Yarismasi Ödül Töreni” düzenlenecek.

Saglikli kentler birligi üyeleri Pamukkale’de bir araya geliyor

Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, 2005 yilindan bu yana, yerel yönetim ilkeleri çerçevesinde üye belediyeler arasinda tüm politikalarda sagligi en üste tasimak amaciyla çalismalarini sürdüren Türkiye Saglikli Kentler Birligi’ne üye belediyelerinin Pamukkale’de bir araya gelecegini belirtti.

Baskan Örki, “Pamukkale ilçemizin taninirliginin devami adina birçok organizasyon, festival düzenliyoruz. Hafta sonunda da ülkemizin en güzel, en özel il ve ilçelerinden çok degerli isimler Pamukkale’mizde bir araya gelecek. Saglik odakli sürdürülebilir kentsel çevre olusturulmasina yönelik stratejiler ile kentlerin kapasitelerinin gelismesine katkida bulunmak vizyonu çerçevesinde çalismalarini yürüten Türkiye Saglikli Kentler Birligi Baskani ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas basta olmak üzere, çok degerli belediye baskanlarimizi, akademisyen ve alaninda uzman isimleri agirlayacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile