Pamukkale'de Ada Bazli Kentsel Dönüsüm Baslayacak

Pamukkale'de Ada Bazli Kentsel Dönüsüm Baslayacak

Cumhur Ittifaki’nin Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, göreve geldikten sonra Pamukkale’yi dönüstürmeye hazirlaniyor. Pekdemir, ada bazli kentsel dönüsümlerle Pamukkale’nin çehresini degistirmek ve ilçeyi depreme karsi daha dayanikli hale getirmeyi planliyor.



AK Partili Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, ilçe için önemli projelerini anlatmaya devam ediyor. Projelerin ilk sirasinda ilçeyi depreme karsi hazirlikli hale getirmek yer aliyor. Pekdemir, bu önemli basligin detaylarini seçim gezilerinde açmaya basladi.

Ilçede bina stogunun böyük bir bölümünün 2000 yili öncesi yapilar oldugunu belirten Pekdemir, kentsel dönüsümle hem ilçeyi gençlestirmek hem de depreme karsi dayanakli hale getirme düsüncesinde.

“Göçü engellememiz lazim”

Seçim çalismalari dogrultusundaki vatandaslarla bulusmalarinin neredeyse tamaminda ilçenin nüfusuna ve mahalle sayisina dikkat çeken AK Parti Pamukkale Belediye Baskan Adayi Halil Pekdemir, ilçe sinirlari içindeki yerlesim alanlarinin diger yeni yerlesim alanlarina nazaran daha geride kaldigini ve bu nedenle göç verdigine vurgu yapiyor. Pekdemir, bu ve benzeri nedenlerle Pamukkale’den, Merkezefendi’ye son birkaç yil içinde yaklasik 30 bin kisinin göç ettigini açiklayip, “Bu göçün önüne geçmeliyiz. Bunun çaresi de modern ve daha yasanabilir alanlarin olusturulmasi” diye konustu.



Pekdemir kentsel dönüsümle ilgili detaylari da paylasmaya basladi.

Pamukkale’de kentsel dönüsümün TOKI ile isbirligi içinde baslatilacagini belirtti.

Ada bazli dönüsümlerle ilçenin kisa sürede genç ve saglikli binalara sahip olacagini vurgulayan Pekdemir, “Mahallelerimizi ada bazli dönüsümlerle hem rahatlatabilir ve hem de TOKI eli ile daha modern ve depreme dayanikli hale getirecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile