Pamukkale'de Kis Dönemi Kurslari Devam Ediyor

Pamukkale'de Kis Dönemi Kurslari Devam Ediyor

Pamukkale Belediyesinin her yastan Pamukkalelinin ilgisini çeken kurslarinda çalismalar devam ediyor. 24 ayri dalda yapilan kurslarda yüzlerce vatandas ilgi duydugu konularda kendilerini gelistirme imkâni buluyor.



Pamukkale Belediyesi, vatandaslarin ilgi gösterdigi her konuda kurslar açmaya devam ediyor. “Pamukkale’de Kurs Zamani” adiyla yaz ve kis dönemi olmak üzere 2 farkli dönemde yil boyu süren kurslarda kis dönemi çalismalari devam ediyor. Basta Ingilizce ve Almanca dillerinde egitimlerin verildigi yabanci dil kurslarinin yaninda baglama, halk oyunlari, keman, gitar, makrome, ebru-ahsap boyama, kadinlara yönelik el sanatlari, geleneksel el nakislari, giyim teknolojileri, etkili ve hizli okuma teknikleri, dekoratif el sanatlari, satranç ve zeka oyunlari, taki tasarim, isaret dili, diksiyon, elde kordon isi, sumak dokuma, ekopsi, tig örgü çanta yapimi, akrilik boyama, elde Inönü sim isi, rölyef sekillendirme ve temel ve mobil fotografçilik kurslari ile vatandaslar istedikleri konularda egitim aliyor. Halk Egitim Müdürlügü’nün egitmenleri ile Pamukkale Belediyesinin Atatürk Caddesi’ndeki ek hizmet binasi basta olmak üzere Fatih Kapali Pazar Yeri, Yunus Emre Mahalle Konagi ve Incilipinar Caddesi’ndeki Pamukkale Belediyesi Kurs Merkezi’nde yapilan kurslarda yaklasik 800 kisi egitim aliyor.

Pamukkale Belediyesinin kurslarina katilan vatandaslar kendilerine saglanan imkân için Pamukkale Belediyesi’ne tesekkür ettiler. Ingilizce Kursu’na katilan emekli bankaci Aysen Araduman, “Çok güzel bir ortamda faydali çalismalar yapiyoruz. Burada ögrendiklerimi gerek günlük hayatta, gerekse seyahatlerim esasinda, ayrica çocuklarimla daha iyi bir iletisim kurabilmek için kullaniyorum. Bu kursta her yas grubundan insan var. Belediyemize bu kurslar için tesekkür ediyorum” dedi.

Elde kordon isi kursuna katilan Fatma Yazici ise “Bu kursta igne oyasi, tel kirma gibi degisik el sanatlarini ögreniyoruz. Bu sanatlarini ev hanimlarinin bos zamanlarini degerlendirme, onlar için bir meslek edinme hatta satisini yapacak duruma gelmelerini saglayan durumlara kadar ilerleyen bir sürecin öncülügü oluyor. Bu kurslar için Pamukkale Belediyesine ve baskan Avni Örki’ye tesekkür ederim” diye konustu.

Giyim teknolojileri konusunda kursa katilan Aysen Göncü de “Bu kursa gelmekten çok mutluyum. Hem egleniyoruz hem çok kaliteli vakit geçiriyoruz. Ayni zamanda ögrenirken de üretiyoruz. Bize bu imkânlari sunan Pamukkale Belediye Baskanimiza, belediyemize, ögretmenlerimize çok tesekkür ediyorum” derken, isaret dili kursiyerlerinden Merve Meydan, “24 yasindayim, hemsireyim. Hastalarim, isitme engelli olabiliyor, bu yüzden kursa geliyorum. Ögretmenlerimiz bizlere çok yardimci oluyorlar. Pamukkale Belediyesine ve baskanina çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kagit rölyef sekillendirme kursiyeri Sebnem Armandar da, “Istanbul’da yasiyorum geçici süreyle Denizli’ye geldim. Burada bos zamanlarimi degerlendirmek adina bu kursa geliyorum. Sayin Belediye Baskani Avni Örki’ye böyle imkân sundugu için çok tesekkür ediyorum. Bu kurs sayesinde Denizli’nin kültürünü ögrenme firsati yakaladim, hem Denizli halkini taniyorum hem kültürünü ögreniyorum” dedi.



Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, her dönem yogun ilgi gören kurslarin tüm hiziyla devam ettigini ifade ederek, “Ilçemizde özellikle kadinlara ve gençlere yönelik açilan kurslarimiza ilgi çok yogun oluyor. Pamukkale’de Kurs Zamani adiyla 2022-2023 döneminin kis bölümü için açtigimiz kurslarimiz 24 farkli dalda gerçeklesiyor. Bu kurslarimiza kis döneminde yaklasik 800 vatandasimiz katiliyor. Bu kurslar sayesinde kimi vatandasimiz yabanci dil ögrenirken, kimileri de el sanatlari konusunda kendisini gelistiriyor. Pamukkale Belediyesi olarak bu kurslarimiz devam edecek. Kurslarimiza ilgi gösteren tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile