Pamukkale'de Unutulan Polonyali Turisti Arama Çalismalari Devam Ediyor

Pamukkale'de Unutulan Polonyali Turisti Arama Çalismalari Devam Ediyor

Dünyaca ünlü Pamukkale’yi görmek için geldigi Pamukkale’de unutulan 70 yasindaki Polonyali kadini turisti arama çalismalari devam ediyor. Ören yerinde izine rastlanilamayan turistin bulunmasi için jandarma ekipleri titiz bir çalisma yürütüyor.

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale ve Hierapolis Antik Kenti’ni görmek için Denizli’ye gelen yabanci kafile, turun bitmesinin ardindan bugün ögle saatlerinde kentten ayrilarak gezinin sonraki duragi olan Burdur’daki Salda Gölü’ne gitti. Kafileyi 100 kilometre gittikten sonra otobüsten indiren tur rehberi, kafilede yer alan 70 yasindaki Polonya uyruklu Maria Jolanta Latacz’in eksik oldugunu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Pamukkale ören yerinde görevli güvenlik görevlileri tarafindan yasli turistin bulunmasi için genis çapli arastirma baslatildi. Havanin kararmasiyla birlikte arama çalismalarina, Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli komando birligi de destek verdi.

Hierapolis Antik Kenti ve Pamukkale ören yerinde yapilan genis çapli arastirmalarda, Polonyali yasli kadina ait bir ize rastlanmadi. Maria Jolanta Latacz’in bulunmasi için ören yeri ve çevresindeki güvenlik kameralari Denizli Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler tarafindan incelemeye alindi. Kayip turistin bulunmasi için yürütülen çalismalarin çok sayida jandarma ekibinin katilimiyla devam ettigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile