Pamukkale Teknoknet'in Polonya'da Açilan Kontak Ofisi, Türkiye'nin Teknoloji Liderligini Güçlendirecek

Pamukkale Teknoknet'in Polonya'da Açilan Kontak Ofisi, Türkiye'nin Teknoloji Liderligini Güçlendirecek

Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulu Baskani ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Pamukkale Teknokent’in Varsova’da kontak ofisini açarak Türkiye’nin teknoloji liderligini güçlendirmeyi hedefledi. Böylece Polonya’nin baskenti Varsova’da temsil edilen ilk Türk teknokent, Pamukkale Teknokent oldu.



Polonya’nin baskenti Varsova’da temsil edilen ilk Türk Teknokent olma özelligine sahip Pamukkale Teknokent Kontak Ofisinin açilisina Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Polonya Türkiye Ticaret Odasi Baskani Marek Nowakowski, Atlas Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Baskani Harun Çinardal, PAÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necip Atar, Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Ismail Ovali ve Teknokent firmalari ile Polonyali is insanlari katildi.

Pamukkale Teknokent’in Varsova’daki kontak ofisi, Polonya’daki is insanlariyla olan iliskileri güçlendirmek, is agini genisletmek ve Türk yazilim sirketlerinin ihracatini artirmak amaciyla önemli bir rol üstlenecek.

Atilan bu adimin önemine isaret eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Pamukkale Üniversitesi olarak Pamukkale Teknokent’in bir kontak noktasini bugün Varsova Atlas Hukuk Bürosu’nda açmis bulunuyoruz. Gerçeklestirdigimiz bu adimin hem Ülkemize hem de Polonya’ya hayirli ugurlu olmasini diliyorum. Alti yüz yillik bir geçmisimizde birbirini seven iki ülke olarak son on yilda da savunma sanayisi basta olmak üzere birçok alanda is birliklerinin arttigi bir noktada biz de Pamukkale Üniversitesi olarak üzerimize düseni yapmis olmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz. Suan Polonya Varsova’da Pamukkale Teknokent firmalarinin artik bir bürosu oldu. Buradaki is insanlarinin buradaki yatirimcilarla bulusma sanslari var. Avrupa Birligi’ne açilan bir kapi olarak bizlerin artik bu noktada isimizi çok ciddiye almamiz ve bu firsati iyi degerlendirmemiz gerekiyor. Bu adim ile hem Üniversitemizin Teknokent yolu ile uluslararasi arenada kendini göstermesi hem de ciddi yatirimlar yaparak da ekonomi olarak her iki ülkeye katkida bulunmasi bizleri gururlandiracak ve bu isin neden yapildigini anlamlandirilmasi açisindan önemli olacaktir. Ben buna vesile olan Atlas Hukuk Bürosu’na ve destekleyen Polonya Türk Is Adamlari Dernegi’ne çok tesekkür ediyorum. Insallah bizler de bu kisileri ve bu kurumlari mahcup etmeyecek sekilde çalisiriz. Bu noktada güzel isler çikartiriz umudu ile hayirli olsun diliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile