Pamukova Meyve Ve Sebze Üreticileri Birliği Hizmete Girdi

Sakarya'nın Pamukova İlçesinde Meyve ve Sebze Üreticileri Birliği kurularak hizmete başladı.

Pamukova ilçesinde yılardır çeşitli meyve ve sebze üretimi yapılırken, ürünlerinin para etmemesi üzerine harekete geçen üreticiler birlik kurdular. Üreticiler tarafından kurulan Pamukova Meyve ve Sebze Üreticileri Birliği Karapınar Köyü D-650 Karayolu üzerinde hizmet binası ile birlikte 16 dönüm alanda hizmet vermeye başladı
Birlik 250 üye ile kurulurken, Başkanlığa da İbrahim Erol getirildi. Birliğin kurulmasıyla birlikte ürünlerin satışa çıkacağı ve alıcıların bir araya geleceği satış alanı da düzenlenerek faaliyete geçirildi.
Sakarya'nın ve bölgenin en büyük meyve birliğini oluşturmak için çalıştıklarını ifade eden Pamukova Meyve ve Sebze Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Erol, hedeflerinin Bilecik, Düzce, Bolu ve Kocaeli illerinin de İlçede kurulan Birlikten alışveriş imkanına sahip olacaklarını söyledi.
Pamukova İlçe Tarım Müdürlüğünün Teşvik ve desteğinin de Birliğin kurulmasında etkili olduğunu belirten Erol " İlçede bugüne kadar birlik yoktu. Bu nedenle ürün sahipleri satış esnasında sıkıntı yaşıyorlardı. Kurduğumuz birlik ile 250 üyemiz oldu. Bu sayı binleri geçecek Burada üretici serbest ekonomi şartlarına göre ürününü getirip satarak, parasını peşin alacak. Burada üreticinin de alıcının da muhatabı, garantörü bizleriz. Çevre ilerden de isteyen rahatlıkla buradan ürün alabilir yada isterse kendilerine yer temin edebilirler. Bugün alanımız 16 dönüm. Bu alanı 25 dönüme çıkaracağız. Buraya soğuk hava deposu da yapılacak. Alıcı burada her zaman aradığı tüm ürünleri bulabilecek. Bölgenin en büyük Meyve Üreticileri Birliği satış alanı olacak Alıcı bundan böyle tarla, tarla gezip ürün aramayacak. Birliğe gelip ürününü satın alacak "dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile