Pancar kooperatifi buğday ve arpa ekimini teşvik edecek

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, pancar ekiminin yanında alternatif olarak, sözleşmeli buğday ve arpa e

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, pancar ekiminin yanında alternatif olarak, sözleşmeli buğday ve arpa ekimini de yapmak istediklerini söyledi.

APEK Müdürü Kamil Özmen ve APEK'e bağlı 19 satış mağazasında görevli personelin katıldığı toplantında konuşan Aya, pancarın yanı sıra sözleşmeli buğday ve arpa ekimi de gerçekleştirmek istediklerini kaydetti. Aya, çalışanlarından köy çalışmalarına ağırlık vermelerini istediğini belirterek, "Çiftçinin sıkıntılarını yerinde görmek, çiftçiyi bölgesine ve toprağına göre hangi ürünleri ekebileceği konusunda bilgilendirmek, çiftçiyi yönlendirmek ve her alanda çiftçiye destek olmak istiyoruz." dedi.

Pancar ekiminin yanında alternatif olarak, sözleşmeli buğday ve arpa ekimini de geliştirmek istediklerini söyleyen Başkan Aya, şöyle konuştu: "Bundan sonra her ay kooperatif ve satış mağazası personel ve yöneticileri ile bir araya gelip değerlendirme toplantısı yapacağız. Bu toplantılarda çiftçinin sıkıntılarının yanında, personelin performans değerlendirmesi de yapılacak. Masa başında oturup, çiftçinin gelip tohum, gübre almasına bekleyen bir personel istemiyorum. Personel köylere inecek ve çiftçiyi ekim alanları ile ilgili bilgilendirip, sorunlarını dinleyecek. Bunlar her toplantıda masaya yatırılıp, çözüme kavuşturulacak."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile