Nazilli Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BILSEM) Türkçe Ögretmeni olarak görev yapan ve çevre bilincini masallarla kitaplastirarak ögrencilerine asilamaya çalismasi ile tüm dikkatleri üzerine çekerek geçtigimiz 24 Kasim ögretmenler gününde Aydin ilini temsilen Ankara’daki Cumhurbaskanligi resepsiyonuna katilarak ayni masada yemek yiyen ve ödülünü Bakan Özer’in elinden alan Dr.Yildiz Yenen Avci, ‘Korona günlerinde bizler çocuktuk’ kitabinin ardindan ikinci kitabi da hazirladi. Ögrencileri ile birlikte ikinci kitaplari olan yine korona günlerinde hayata geçirdigi ve ögrencilerinin kalemlerinden çikan resim, siir ve makalelerden olusan ‘Anne kokulu metinler’ isimli kitap ögrencileri tarafindan annelerine hediye edildi. Okul Müdürü Engin Bacaksiz ile birlikte anneler gününde ögrencilerine ve ögrenci velilerine sürpriz yapan Dr.Yildiz Yenen Avci, okula getirdigi kitaplari ögrencileri araciligiyla annelere ulastirdi. Pandemi döneminde çocuklari ile yogun mesai harcayan anneler bu sürpriz karsisinda çok mutlu olduklarini ifade etti.
Kitabin geliri sosyal projelerde kullanilacak
Çocuklarin eserlerinden olusan 212 sayfalik kitabin gelirinin ise hem yayinevi hem de okul aile birligi tarafindan toplumsal duyarliligi gelistirmek amaciyla okul ögrencilerinin, sosyal etkinlikleri çerçevesinde engelli bireylere destek veren dernek ve sivil toplum kuruluslari, yasli bakim ve huzurevleri, özel egitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yapacagi çalisma ve ziyaretlerde kullanilacagi belirtildi.
Ödüllü ögretmen
Geçtigimiz 24 kasim 2021 yili ögretmenler gününde Aydin ilini temsilen Ankara’daki Cumhurbaskanligi resepsiyonuna katilan Dr.Yildiz Yenen Avci, Millî Egitim Bakanligi Ögretmen Yetistirme ve Gelistirme Genel Müdürlügü tarafindan yayimlanan ‘2021 Yili 24 Kasim Ögretmenler Günü Genelgesi’nde belirtilen usul ve esaslar dogrultusunda Aydin’da en yüksek puani alarak Ögretmen Il Temsilcisi seçilerek Ankara’da Milli Egitim Bakanligi koordinatörlügünde gerçeklestirilen tören ve etkinliklere katildi.
Ögretmen Avci, çesitli sanatsal ve kültürel etkinliklerin yani sira Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Meclis Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop ve Millî Egitim Bakani Prof. Dr. Mahmut Özer’in kabullerine katilmis, hediyesini de Bakan Özer’in elinden almisti.
Hem anneler hem de çocuklari mutlu oldu
Kitapla ilgili konusan ögrenciler, annelerinin pandemi dönemlerinde kendilerinin hem sagligi hem de egitimleri konusunda büyük mücadele verdigini hatirlatarak annelerine olan sevgilerini bu sekilde göstermeye çalistiklarini ifade ettiler. Çocuklarinin yazdiklarindan olusan kitabi aldiklarinda çok mutlu olduklarini ifade eden anneler ise “Bu zorlu pandemi sürecinde hem çocuklarimizin sagligindan hem de egitimlerinden endise ederken bu bize en güzel hediye oldu. Demek ki basarabildik. Elimizden geleni yaptik ve bugün bunun sonucunu gördük” diye konustular.
“Pandemi sürecinde annelerimizin emeklerini ödemek mümkün degil”
Türkçe Ögretmeni Yildiz Yenen Avci, “Anne kokulu metinler isimli kitabimiz, pandemi sürecinde annelerimizin göstermis oldugu özveriden, yogun çabadan dolayi bir tesekkür baglaminda hazirlandi. Çocuklarimiz annelerimize yönelik saygi sevgi sükran duygularini edebi metinler araciligiyla ortaya koydular. Annelerimizi mutlu ettigimizi düsünüyoruz. Pandemi döneminde 70 ögrencimiz toplam 92 eserle katkida bulundu. Bu eserler düzyazi ve siir türündedir. Ayrica kitabimizin sonunda çocuklarimizin anneleriyle birlikte çekmis olduklari fotograflara yer verdik. Pandemi sürecinde annelerimizin emeklerini ödemek mümkün degil ama çam sakizi çoban armagani bir hediye ile onlari mutlu ettigimizi düsünüyoruz” dedi.
Pandemi Annelerine Anlamli Hediye
Aydin’in Nazilli ilçesinde Bilim Sanat Merkezi Ögrencileri pandemi döneminde kendileri için büyük emek veren annelerine anneler günü sürprizi hazirladi. Korona virüs döneminde hazirlanan resim, siir ve makaleler ‘Anne kokulu metinler’ isimi ile kitaplastirilarak çocuklar tarafindan annelerine hediye edildi ve annelerin günleri kutlandi.



















