Pandemi Dönemindeki Bitkilere Artan Ilgi Azaldi

Pandemi Dönemindeki Bitkilere Artan Ilgi Azaldi

Pandemi döneminde insanlarin evde kalmasiyla bitkilere artan ilgi, korona virüs salgininin etkilerinin ortadan kalkmasiyla birlikte azaldi.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde evlerinden çikamayan insanlarin balkonlarinda ve bahçelerinde yetistirmek için bitkilere olan ilgisi artti. Rengarenk çiçekler pandemi döneminde insanlarin moral ve motivasyonunu da olumlu etkiledi. Bu sene ise pandeminin etkisinin iyice azalmasiyla Konya’da peyzaj çalismalari yavas ilerliyor. Geçen sene iç mekânda hobi amaçli ürünlere talep yogunken, bu sene bahçe ürünleri biraz daha ilgi görüyor. Esnaf ise islerin artmasini bekliyor.

"Pandemiye göre talepler biraz daha az ama beklentimiz yüksek"

Peyzajci Muhammed Furkan Bitim, havalarin geç isinmasindan dolayi sezonun biraz geriden basladigini belirterek, “Geçen sene pandemi döneminin etkisiyle yogunluk daha fazlaydi. Bu sene hem havalarin geç isinmasi hem de pandemi sürecinin etkisinin geçmesiyle isler biraz daha yavas ilerliyor ama beklentimiz daha fazla. Geçen seneye göre kiyasladigimiz zaman pandemi döneminde evlerde kapali oldugumuz için daha çok iç mekân türlerine, balkonda hobi amaçli kullanilan ürünlere talep daha yogundu. Pandemiye göre bu talepler biraz daha az ama beklentimiz yine yüksek. Bu sene biraz daha bahçe ürünlerine yogunluk artti. Vatandaslar su anda çiçek, sebze fidesi, meyve fidani gibi ürünlere yogunluk gösteriyor. Havalarin isinmasiyla bahçe çiçeklik türleri, kis döneminden kalan patatesli, soganli ürünler daha çok talep görüyor” dedi.

Bitim, ellerinden geldigi kadar makul fiyatta müsterilere ürün sunmaya çalistiklarini sözlerini ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile