Pandemiden Yansiyan Tablolar Türkan Saylan'da

Pandemiden Yansiyan Tablolar Türkan Saylan'da

Pandemi döneminde yapilan eserlerden olusan “Yansimalar 4” isimli karma resim sergisi Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açildi.

Maltepe Belediyesi’nin Ekim ayindaki sanat etkinlikleri kapsaminda düzenlenen sergide Ali Naki Ilhan, Bahar Batuan Ranli, Berna Efe, Dilek Ünal, Fatma Ayhan, Fevziye Sayari, Gülay Bayrak, Nadide Altunbas Kale, Mahire Erk, Rahime Günkut, Saheser Özbalçik Yasin ve Zihniye Ilhan’in eserleri bulunuyor. Serginin küratörü Zihniye Ilhan, Yansimalar isimli 150 kisiden olusan bir sanatçi grubu olarak çalismalari gerçeklestirdiklerini belirtti.



Filografi ve goblen teknigi büyük ilgi gördü

Sergide filografi, akrilik ve yagli boya tekniklerinin yani sira goblen teknigiyle, kumas üzerine renkli iplerin igne ile islenmesiyle olusturulan resimler de yer aldi. Kaybolmaya yüz tutan çivi ve tel kullanilarak yapilan filografi isimli el sanatindan örnekler de büyük ilgi gördü. Natürmort, manzara ve soyut çalismalar ziyaretçilerin begenisine sunuldu. Sergide mimar ve ressam Dilek Ünal okurlari ile bir araya gelip “Dehliz Günesi”, “Nil ve Içindeki Rüzgar”, “Kaniye” isimli kitaplarini imzaladi. Sergi 25 Ekim’e kadar Galeri Maltepe’de ziyarete açik olacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile