Pandemise Disariya Çikamayan Oturup Leblebi Yedi

Pandemise Disariya Çikamayan Oturup Leblebi Yedi

Pandemi yasaklari nedeniyle evlerinden çikamayanlar sikintidan kuru yesime yöneldi. 160 imalatçinin bulundugu günde 110 ton sari leblebinin üretildigi Serinhisar Leblebici Imalatçilari Küçük Sanayi Sitesi’nde üretim yüzde 30 artti.



Denizli’nin 40 çesit ürettigi leblebisi ile ünlü Serinhisar ilçesindeki leblebi üreticilerine pandemi yasaklari olumlu yansidi. Kisitlamalar ve sokaga çikma yasaklari nedeniyle evlerinde cani sikilanlar kuru yesime yöneldi. Talep artinca günde 110 ton, yilda 30 bin ton sari leblebinin üretildigi sanayi sitesindeki imalatçilarin üretimi yüzde 30 artti. Türkiye’nin her iline leblebinin gönderildigi ilçeden dünyanin 39 ülkesine de ihracat yapiliyor.

Cografi isarete sahip leblebinin mutfaginin Serinhisar, vitrininin ise Çorum oldugunu anlatan Serinhisar Leblebici Imalatçilari Küçük Sanayi Sitesi Yapi Kooperatifi Baskani Cemal Kobas, “Serinhisar’da leblebiciler sanayi sitesinde yaklasik 160 tane imalatimizda günlük 110 ton yillik ta 30 bin ton sari leblebi, üretiyoruz. Ürün çesidimiz yaklasik 40 çesit. Üzümlüsünden, trelicelisine, çileklisinden acilisina, tuzlusuna kadar en son yaptigimiz ürün leblebi üzerine üzüm çekirdegi kaplamali üzümlü leblebi. Yaklasik 39 ülkeye ihracatimiz var. Yurt içi de dahil Çorum basta olmak üzere Türkiye’nin her tarafina leblebi gönderiyoruz” dedi.



“Yüzde 30 üretimi fazlalastirdik”

Leblebinin saf su ve atesle üretildigini belirten Kobas, “Leblebinin mutfagi Serinhisar, vitrini Türkiye’nin her tarafiyla birlikte Çorum’dur. Pandemi döneminde tüketimin artmasiyla birlikte yaklasik yüzde 30 imalat fazlaligimiz gerçeklesti. Yüzde 30 üretimi fazlalastirdik bu dönemde. Üreticilerimiz için pandemi verimli geçti diyebiliriz. Leblebi dogal bir üründür. Hiçbir katki maddesi olmadan sadece saf su ve atesle üretilir. Ayrica cografi isaretimiz de leblebide mevcuttur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile