Pantolon Konusunda Tbbm`ye Soru Önergesi Verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Refahyol döneminde Adalet Bakanı Şevket Kazan`ın danışmanlığını yapan Nusret Çiçek`in Vakit Gazetesi`ndeki yazıları ile ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması isteği ile bir soru önergesi verdi.

Malatya milletvekili Ağbaba tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın ve içtüzüğün ilgili maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim" ifadelerini kullandı

Refahyol döneminde Adalet Bakanı Şevket Kazan`ın danışmanlığını yapan Personel Nusret Çiçek`in 12 Ekim 2011 tarihli Vakit Gazetesindeki -Meclis`in pantolonu ekranların dizileri-başlıklı köşe yazısında TBMM`de kadın milletvekillerine pantolon serbestisi getiren kanun teklifini eleştiren Ağbaba, "Yine Nusret Çiçek, 14 Eylül 2011 tarihli -Kadına Şiddet-başlıklı köşe yazısında ise `Bakın bakalım çöplüklerde hangi tür kadın cesetleri bulunuyor. İnanç ve yaşantıları ile itibar görenler mi, yoksafuhuş-uyuşturucu bataklığında işi bitenler mi,i şi biten çöpe, işe yarayanlar sermaye nevinden lüks otellere. Kadın ne isterse yapacak, ama toplum bu yapılanlara tepki göstermeyecek. Yani aldatılan eş tepki göstermeyecek, metin olacak. Benzine ateşi vereceksiniz, ama benzin tutuşmayacak` şeklinde görüşlerini dile getirmiştir. Çiçek`in yazıları kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmış, özellikle kadın seçmenlerimizi büyük bir üzüntüye sürüklemiştir" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile