Panzerlerden yarı final tangosu

2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile Almanya karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü elinden bırakmayan Panzerler, Messi'li Tangocuların ağlarına tam 4 gol g...

 

2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile Almanya karşılaştı . Maçın başından sonuna kadar üstünlüğü elinden bırakmayan Panzerler , Messi ' li Tangocuların ağlarına tam 4 gol göndererek rakiplerine korku saldı : 4-0 . Almanların gollerini Müller , Klose ( 2 ) ve Friedrich kaydetti . Bir asist yapan Türk asıllı yıldız Mesut Özil , performansıyla göz doldurdu .

2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin ile Almanya karşılaştı . Favori olarak gösterilen iki ülkenin mücadelesinde galip gelen taraf 4-0 ' lık skorla Almanya oldu . Panzerlerin gollerini Müller , Klose , Friedrich ve Mesut Özil ' in asisti ile Klose kaydetti . Türk asıllı Özil , futboluyla Almanya ' nın en çok öne çıkan ismi oldu . Her iki kanatta da görev yapan Mesut , zaman zaman tek forvet oynayan Miroslav Klose ' nin arkasında önemli işler yaptı .
Karşılaşmanın başlamasıyla Almanya , Arjantin kalesine yüklendi . Henüz 3 . dakikada Podolski , sol kanatta Otamendi ' yi geçer geçmez faulle durduruldu . Schweinsteiger kale sahasına ortaladı . İçeride Müller kafayı uzattı ve kaleci Romero ' ya çarpan top filelerle buluştu . Almanya , özellikle orta sahada üstünlüğü ele geçirerek ilk yarıda rahat bir oyun ortaya koydu . Kendi yarı alanında Khedira , Schweinsteiger gibi yıldızlar oyunu çok iyi okurken ileri uçta Mesut , Podolski ve Klose , hızlı hücumlarla yakaladıkları her pozisyonda Arjantin kalesinde tehlikeye yol açtı . Maradona ' nın talebelerinin ise Messi ' ye bağlı bir oyun sergilemesi ve yıldız futbolcunun sürekli marke edilmesi ilk yarıyı Güney Amerika temsilcisinin 1-0 yenik kapatmasına yol açtı . İkinci devreye daha hırslı giren Tangocular , 60 . dakikaya kadar ayakta kalabildi . Arjantin , Almanya kalesine geldiği anda adeta yıkıldı . 68 ' de Müller yere düşerken Podolski ' yi kaçırdı . Soldan ceza alanına giren Podolski , altı pasta Klose ' nin önüne topu bıraktı . Polonya asıllı yıldız , belki de kariyerinin en rahat golünü atarak takımını 2-0 öne taşıdı .
Arjantin , ikinci golün şokunu atlatamadan kalesinde üçüncü golü gördü . 74 ' te sol kanattan ceza sahasına giren Schweinsteiger , savunmayı altüst ederek içeride boş durumdaki Friedrich ' i gördü . Friedrich , Heinze ' den önce davrandı . Arjantin ' e son darbeyi Mesut-Klose ikilisi vurdu . Mesut Özil , penaltı noktası üzerinde bomboş bekleyen Klose ' ye indirdi . Başarılı forvet , skor tabelasını tayin etti : 4-0 .
Üzüntüden yıkılan Messi ' yi Maradona teselli etti
Mücadelenin son düdüğünün çalmasının ardından başta Messi olmak üzere tüm Arjantin takımı adeta yıkıldı . Messi ' nin gözleri dolarken , görev Maradona ' ya düştü . Sahaya giren ve Messi ile tüm futbolcularını teselli eden Maradona ' nın da üzüntüsü gözlerinden okundu . Dünya Kupası ' nda milyonlarca taraftarın cevabını merakla beklediği soru ise Messi ' nin de sıkça karşılaştırıldığı Maradona gibi bir Dünya Kupası ' na sahip olup olmayacağıydı . Ancak beklentiler karşılığını bulamadı , Messi finale bile çıkamadan , hatta gol dahi atamadan Afrika 2010 ' a veda etti .
ARJANTİN-ALMANYA : 0-4
ARJANTİN : Romero 4 , Otamendi 4 ( Dk . 70 Pastore 3 ) , Demichelis 5 , Burdisso 4 , Heinze 4 , Mascherano 5 , Rodriguez 4 , Di Maria 5 ( Dk . 75 Agüero 3 ) , Messi 5 , Tevez 3 , Higuain 5
ALMANYA : Neuer 7 , Lahm 8 , Friedrich 8 , Mertesacker 7 , Boateng 5 ( Dk . 72 Jansen 3 ) , Müller 8 ( Dk . 84 Trochowski ? ) , Khedira 6 ( Dk . 78 Kroos 3 ) , Schweinsteiger 8 , Podolski 8 , Mesut 8 , Klose 8
Goller : Dk . 3 Müller , Dk . 68 ve 89 Klose , Dk . 74 Friedrich
Sarı Kartlar : Otamendi , Mascherano / Müller
Hakemler : Ravşan İrmatov 8 , Rafael İlyasov 8 , Bahadır Koçkarov 8
Stat : Green Point

CAPE TOWN CİHAN


Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile