Paraguay'daki Halk Yerel Ve Genel Seçimler Için Sandik Basina Gitti

Paraguay'daki Halk Yerel Ve Genel Seçimler Için Sandik Basina Gitti

Güney Amerika ülkesi Paraguay’da halk, genel ve yerel seçimler için sandik basina gitti.



Güney Amerika ülkesi Paraguay’da 4,7 milyondan fazla kayitli seçmen devlet baskani, baskan yardimcisi, 45 senato üyesi, 80 milletvekili ile 17 vali ve yerel meclis üyelerini belirlemek üzere sandik basina gitti. Yerel saatle 07.00’de baslayan oy verme isleminin 16.00’da sona erecek. Ilk resmi sonuçlarin ise 18.00’de belli olmasi bekleniyor.

Ülkede devlet baskanligi seçimi için 13 aday yarisiyor, ancak yapilan anket sonuçlarina göre seçimin 2 aday arasinda geçmesi bekleniyor. Öne çikan adaylar, uzun yillardir Paraguay’da iktidari elinde tutan sagci Colorado Partisi’nden 44 yasindaki eski Maliye Bakani ve ekonomist olan Santiago Pena, diger aday ise iktidara karsi ittifak olusturan muhalefet bloguna liderlik eden muhafazakar bir avukat ve eski Kongre üyesi olan 60 yasindaki Efrain Alegre oldu.

Seçimden önce her iki aday da seçmenleri oy vermeye davet ederek barisçil bir seçim olmasi yönünde çagrida bulundu. Colorado Partisi’nin adayi Pena daha fazla istihdam olusturma, ekonomiyi kayit altina alma ve Paraguaylilarin ceplerine daha fazla para girmesi vaatlerinde bulunurken, muhalefet ittifakinin adayi Alegre ise yolsuzlukla mücadele ve elektrik fiyatlarinda indirim sözleri verdi.

Paraguay’daki seçimlerde, geçtigimiz yillarda yasanan küresel Covid-19 salgini sonucu ortaya çikan ekonomik kriz ve Rusya’nin Ukrayna’yi isgali sebebiyle olusan gida fiyatlari enflasyonunun seçmenlerin kararinda etkili olmasi bekleniyor. Ayrica ülkede su anda iktidari elinde bulunduran Colorado Partisi’nin Baskani Horace Cartes için ABD hükümeti tarafindan yapilan yolsuzluk iddialarinin da sonucu etkileyecegi düsünülüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile