Parasütü Ile Uçtugu Tokat'i Kus Bakisi Kaydetti

Parasütü Ile Uçtugu Tokat'i Kus Bakisi Kaydetti

Tokat’ta düzenlenen ’XC Open Yamaç Parasütü Mesafe Yarislari’na Konya’dan katilan sporcu, 4 saat süren deneyimini kayda aldi.

Tokat Belediyesi ve valiliginin öncülügünde, süper vali Recep Yazicioglu anisina düzenlenen "XC Open Yamaç Parasütü Mesafe Yarislari" büyük bir heyecanla basladi.

Yarismaya Konya’dan katilan Mustafa Ulutas, parasütüyle Tokat semalarinda gerçeklestirdigi uçusu kamerasi ile kayda aldi. Ulutas, 2 bin 500 metre yükseklige çikarak Tokat Havalimani da dahil olmak üzere bölgeyi kus bakisi görüntüledi. Yaklasik 4 saat süren parasüt yolculugunu bir yonca tarlasina güvenli inis yaparak tamamlayan Ulutas, Tokat’in dogal güzelliklerini kayda aldi.

“Burasi klimali oda gibi ferah”

Yarisma için Konya’dan Tokat’a geldigini belirten Mustafa Ulutas, “Tek ihtiyacimiz kuzeye bakan bir tepe. Rüzgâr kuzeyden estigi zaman parasütçüler ne yapacak? Hamam ve tur yapacaklar ama nereye kadar. Bu yüzden kuzeye bir pist yapmamiz lazim. Birkaç yer bulduk, insallah kazandiririz. Cografyasi çok güzel. Antep ve Hatay’i dolanarak geldim, orada kendimi firinda gibi hissediyorum, yaniyorum. Burasi güzel, klimali oda gibi ferah. Agaçlarindaki meyveler çok lezzetli, topragi çok verimli ve insanlari çok iyi. Çikin çikin gelin Tokat’a" dedi.

Yarismaya katilan 110 sporcu, performanslariyla büyük begeni topladi. Dereceye giren sporcular, 21 Temmuz’da ödüllerini alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile