Paris Anlasmasi'na Iliskin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda Görüsülüyor

Genel Kurulda, CHP, HDP ve IYI Parti'nin gündeme iliskin grup önerileri kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulunda, Paris Anlasmasinin Onaylanmasinin Uygun Bulunduguna Dair Kanun Teklifi'nin görüsmelerine baslandi.

Genel Kurulda partilerin grup önerileri ele alindi.

Partisinin "Bati Karadeniz Bölgesi'nde yasanan sel felaketlerine" iliskin arastirma önergesinin bugün görüsülmesi önerisine iliskin söz alan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltaci, sel felaketlerinde yasamini yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine bassagligi diledi.

Bölgeye gelerek acilarina ortak olan tüm milletvekillerine, yaralarin sarilmasi için seferber olan tüm yurttaslara, bölgeyi ayaga kaldirmak için ekiplerini gönderen tüm belediyelere ve kurumlara tesekkür eden Baltaci, "Tek istegimiz, arzumuz bir kez daha böyle bir felaketin yasanmamasi için gerekli tedbirlerin alinmasi, bu felaketten ders çikartilmasidir. Türkiye ve dünya bir iklim krizinin tam ortasindayken, seller ve yanginlar artik kaçinilmaz duruma gelmisken Türkiye'nin son zamanlarda gördügü en büyük sel felaketinin tüm yönleriyle arastirilmasi için bir Meclis arastirma komisyonunun kurulmasini istiyoruz çünkü felaket anlik degildir, göz göre göre gelmistir." dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, "6-8 Ekim 2014 tarihinde Türkiye genelinde Kobani'ye ISID'in saldirilarini ve ISID'e destek veren barbar anlayisi kinamak ve buna karsi mesru demokratik hakkini kullanmak için alana çikan insanlara saldiran ve bunu planlayan dönemin Içisleri Bakanindan mülki idare amirlerine kadar tamami suç islemistir. Kobani'ye saldiriyi protesto etmek bir insan haklari görevi ve sorumlulugudur, burada asla bir suç yoktur. Bu anlamda, Selahattin Demirtas'i ve bu konuyla ilgili olarak tutuklanan herkesi sevgi ve saygiyla selamliyorum." seklinde konustu.

AK Parti Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat'in Bülbül'e tepki göstermesi üzerine kisa süreli tartisma yasandi.

Konusmalarin ardindan CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Genel Kurulda, IYI Parti'nin "kurakligin olasi olumsuz sonuçlarinin önlenmesi için alinmasi gereken tedbirlerin belirlenmesine", HDP'nin ise "fiyat artislarinin halka olumsuz etkilerinin nedenlerinin arastirilmasina" iliskin grup önerileri de ayri ayri ele alinarak kabul edilmedi.

Öte yandan Danisma Kurulunun kabul edilen önerisine göre, Paris Anlasmasi'nin Onaylanmasinin Uygun Bulunduguna Dair Kanun Teklifi ve bazi uluslararasi anlasmalarin uygun bulunduguna dair kanun teklifleri gündemin ön siralarina alindi.

Genel Kurulda daha sonra Paris Anlasmasi'nin Onaylanmasinin Uygun Bulunduguna Dair Kanun Teklifi görüsmelerine geçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile