Parkinson Hastalari, Egzersizlerini ASFIM'de Yapiyor

Parkinson Hastalari, Egzersizlerini ASFIM'de Yapiyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFIM), Parkinson hastalarina yönelik egzersiz kursu veriyor. Denge, durus, refleks ve kas kuvvetini arttirmaya yönelik, toplu ve lastikli olmak üzere birçok farkli spor hareketi yapan Parkinson hastalarinin yasam kalitesi artiyor.

Antalya halkini spora tesvik etmek ve ücretsiz spor imkani sunmak amaciyla kurulan Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFIM), Parkinson hastalarina katkida bulunmak amaciyla, ücretsiz egzersiz kursu veriyor. Birçok Parkinson hastasinin katilim sagladigi kurs sayesinde, hastalar, birbirlerinden ve egitmenlerden aldiklari destekler sayesinde, kendileri için büyük önem teskil eden egzersizleri gerçeklestirme firsati buluyor.

“Moral buluyorlar”

Kursta, profesyonel egitmenler tarafindan denge, durus, refleks ve kas kuvvetini arttirmaya yönelik, toplu ve lastikli de olmak üzere birçok farkli spor hareketi yaptiriliyor. Bu sekilde Parkinson hastalarinin hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha iyi bir noktaya gelmesi amaçlaniyor. Kurslar sayesinde hastalar, edindikleri dostluklar ve yasadiklari fiziksel gelisim sayesinde de moral buluyor. 2 aylik kurs dönemleri bulunan Parkinson Hastalari Egzersiz Kurslari, Atatürk ASFIM Merkezi’nde haftanin 3 günü, 1’er saatlik dersler halinde gerçeklestiriliyor. Kursa devam etmek isteyen hastalar, sonraki kurs döneminde de yeniden kayit olabiliyor.

“Yasam kalitesi artiyor”

Antalya Büyüksehir Belediyesi ASFIM’de Parkinson Hasta Egzersizi Egitmeni Yeliz Durak, Parkinson hastaliginin nörolojik bir hastalik oldugunu, hastaligin ilerlemesinin yavaslatilmasi için, yapilan egzersizlerin önemli oldugunu söyledi.

Durak, “Büyüksehir Belediyesi olarak, bu hastalik yüzünden sorun yasayan vatandaslara, kurs merkezlerimizde yaptirdigimiz egzersizlerle faydali olmaya çalisiyoruz. Bu egzersizler, vatandasimizin yasam kalitesini arttirmasina katki sagliyor. Hastalardan ve hasta yakinlarindan çok güzel geri dönüsler aliyoruz. Hareketleri yapmanin büyük arti sagladigini ve gelecege umutla baktiklarini söylüyorlar. Bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi.



“Burasi iyi hissettiriyor”

Hasta yakini Günay Sarica, esinin Parkinson hastasi oldugunu, evde yapamadigi hareketleri burada basardigini söyledi.

Sarica, “Artik daha seri hareket edebiliyor ve konusmasi da hizlandi. Uzun zamandir bu kursa geliyoruz. Burada sosyallesme imkanlari da bulduk. Diger kursiyer arkadaslarla kaynasip, birbirimizin dertlerine ortak oluyoruz. Disarida da görüsüyoruz. Buraya gelmek esime de bana da iyi hissettiriyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile