Parklar Güzellestiriliyor

Parklar Güzellestiriliyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, havalarin isinmasiyla birlikte vatandaslarin dinlenmek ve vakit geçirmek için yogun olarak kullandigi parklarda çim biçimi yapti, aydinlatma ile ilgili arizalari giderdi, kirilan bank ve bordür taslarinin onarimini gerçeklestirdi.

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, yaklasan yaz aylari öncesi vatandaslarin parklari sorunsuz sekilde kullanmalarini saglamak için tespit ettigi eksiklikleri gidermek için alt ve üst yapi çalismalari baslatti. Özellikle havalarin isinmasiyla birlikte vatandaslar tarafindan yogun sekilde kullanilan Kayapinar ilçe sinirlarinda yer alan Park 75’de ekipler, bitkilerin yasanacak olasi sicakliklardan etkilenmemesi için altyapi çalismalari kapsaminda su tesisatlarinda yasanan arizalari giderdi.

170 dönüm çim biçimi yapildi

Üst yapi islemlerinde Kayapinar Belediyesi personelinin de dahil oldugu 61 kisilik ekiple, yaklasik 170 dönüm çim alaninin biçimi gerçeklestirildi.

Park içinde bulunan farkli türde çalilarin budanmasinin yapildigi çalismada, ayrica aydinlatma direklerinde olusan arizalara da müdahale edilerek yeniden islevsel hale getirildi.



Piknik alaninda hummali çalisma

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, ayrica, kentin önemli ugrak noktalarindan biri olan Yenisehir ilçe sinirlarinda yer alan Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Piknik Alaninda tespit ettigi alt ve üst yapi eksikliklerini giderdi. Çalismalar kapsaminda olusturulan 25 kisilik ekip, yesil alanda bulunan çimlerin biçimini ve çalilarin budamasini gerçeklestirdi. Aydinlatma arizalarinin da giderildigi çalismada, kirilan banklar ve bordür taslari onarildi. Ayrica ihtiyaç duyulan alanlara yeni oturma banklari yerlestirildi.

Park ve Bahçeler Daire Baskanligi, Sur, Kayapinar, Yenisehir ve Baglar ilçelerinde bulunan parklarda tespit edilen eksiklikleri gidermek için çalismalarina araliksiz devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile