Parktaki Detay Havadan Bakildiginda Fark Ediliyor

Parktaki Detay Havadan Bakildiginda Fark Ediliyor

Sivas’in Sarkisla ilçesindeki atil alan Sarkisla Belediyesi tarafindan millet bahçesine dönüstürüldü, parktaki ilginç ayrinti ise havadan bakildiginda fark edilebiliyor.

Sivas’in Sarkisla Belediyesi, ilçede atil bir durumda bulunan ve islevini kaybeden sulama göletini Millet Bahçesine çevirdi. Ilginç bir mimari ile hazirlanan proje ile birlikte sulama göletinin yerine yapilan havuz, tepeden bakildiginda AK Parti amblemini andiriyor. 150 bin metrekare alana insa edilen ve mesire alani olarak da kullanima açilan Sarkisla Millet Bahçesi, ilçe halkina ve il disindan gelen misafirlerini agirliyor.

“Tepeden bakildiginda ampule benziyor”

Millet Bahçesi’nin oldugu alanin daha öncelerde atil bir durumda oldugunu ifade eden Bekir Candemir, “Sarkisla Millet Bahçesi’ndeyiz. Ayni zamanda mesire alani olarak da geçiyor. 7 yildir burasi atil bir durumdaydi. Çevresinde bulunan yerler hasarliydi, kirikti. Çardaklar yakilmisti, tekrardan burayi halkimiza kazandirdik. Insanlarimizi tekrardan buraya topladik. Ailelerin yogunlukla buraya geldigi bir mesire alani oldu. Artik eskisi gibi olmadigi için herkes güvenle gelebiliyor. Buraya gelen aileler rahatlikla pikniklerini yapabiliyorlar, çocuklarimiz da eglenebiliyor. Tepeden bakildiginda ampule benziyor. Siyasi bir parti amblemini andiriyor. Arama motoruna ‘Ampul Park’ yazinca buradaki park çikiyor” dedi.

Millet Bahçesi’ne ilk defa geldigini ifade eden Yagiz Simsek, “Millet Bahçesi çok güzel. Ilk defa geldim ben. Çocuklarimizin oynayabilecegi, bizim oturabilecegimiz yerler çok güzel. Çok hosumuza gitti. Gerçekten çok begendik, yapanlarin eline saglik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile