Paşanın Kızı, Yoksul Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Paşanın Kızı, Yoksul Öğrencilerin Yüzünü Güldürdü

Kurtuluş Savaşı'nın Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir, Adıyaman Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören fakir öğrencilere mont ve ayakkabı yardımında bulundu.

Geçtiğimiz Mart ayında konferans vermek üzere Adıyaman'a gelen Timsal Karabekir, Gazi İlköğretim Okulu Müdürü Bedir Kızıl aracılığıyla fakir öğrencilere yardımda bulundu. Gazi İlköğretim Okulunda eğitim gören yoksul öğrencilere verilmek üzere Adıyaman'a 100 mont, 100 çift de ayakkabı gönderen Timsal Karabekir'in bu yardımları yerine ulaştı.
Mont ve ayakkabılarını öğrencilere Vali Ramazan Sodan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Okul Müdürü Bedir Kızıl ile gazeteciler takdim etti. Kışın sert ve soğuk hava koşullarında ısınacak olmanın mutluluğu ile mont ve ayakkabı yardımlarını alan öğrenciler Timsal Karabekir'e teşekkür etti.
Ayakkabı ve montları öğrencilere takdim eden Vali Ramazan Sodan:"Bugün burada İstiklal harbi komutanlarımızdan Kazım Karabekir'in kızı Timsal hanımın okulumuza gönderdiği 100 adet mont ve 100 adet ayakkabının dağıtımını yaptık. Timsal hanim daha öncede Adıyaman'a gelip konferans vermişti. Okul Müdürümüz Bedir Kızıl'ın görüşmeleri sonucunda Gazi İlköğretim Okulu'na 100 adet mont ve 100 çift ayakkabı gönderdi. Yardımlardan ötürü kendisine teşekkür ederiz" dedi.
Okul Müdürü Bedir Kızıl ise:"Geçen yıl Mart ayında Timsal hanımı Adıyaman'a davet etmiştik. Sağ olsun kendiside davetimize bizi kırmadan icabet etti. Gazi İlköğretim Okuluna yeni atandım. Bu okula geldiğimde öğrencilerin maddi durumlarının iyi olmadığını gördüm. Timsal hanımla diyaloga geçtim. Öğrencilerimizden yardımlarını esirgemedi, kendisine teşekkür ederim" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile