Pasaportsuz Giris Basladi, Bulgar Turistler Edirne'ye Akin Etti

Pasaportsuz Giris Basladi, Bulgar Turistler Edirne'ye Akin Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bulgaristan vatandaslarinin Türkiye’ye pasaportsuz girebilecegini duyurmasinin ardindan Edirne turist akinina ugradi.

Resmi Gazete’de bugün yayimlanan kararla Bulgaristan vatandaslarinin Türkiye’ye pasaportsuz girisi basladi.

Karari duyan Bulgar turistler, alisveris yapmak için otobüslerle ve kendi araçlariyla Edirne’ye akin etti. Geçtigimiz haftalarda Bulgar turistlerin olmamasindan dolayi bos oturan esnaflar, kararin ardindan yasanan turist hareketliligi ile eski günlerine dönmeye basladi.

Gidadan giyime, ev esyasindan temizlik ürünlerine kadar birçok ihtiyacini Edirne’den karsilayan Bulgar turistler, Cumhurbaskani Erdogan’a pasaport zorunlulugunu kaldirmasi dolayisiyla tesekkür etti.

Alisveris için Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Sevgi Rasonova, "Kasar peyniri, peynir, zeytin her seyi buradan aliyoruz. Türkiye’nin dana etine bayiliyorum, çok güzel. Bu alinan karar bizi memnun etti. Daha rahat gelip gidebilecegiz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in Bulgar vatandaslarin Türkiye’ye pasaportsuz gelebilecegini açiklamasindan dolayi çok mutlu olduklarini belirten Bostanpazari esnafi Metin Dogan, karari duyan Bulgar turistlerin Edirne’ye akin ettigini ve islerinin hareketlenmeye basladigini söyledi.

Turistlerin de alinan karardan çok memnun oldugunu belirten Dogan, hafta içi olmasina ragmen hareketlilik yasanmaya basladigini ve ilerleyen günlerde bu hareketliligin artmasini beklediklerini ifade etti.



"Güne güzel haberle basladik"

Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen Nursen Halil, güne güzel haberle basladiklarini ve Türkiye’ye sadece kimlikle gelebilme kararinin kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.

Bulgaristan’dan gelen Hristo Karageorgiev da, alinan karari çok iyi bulduklarini ve bundan sonra Edirne’ye daha fazla turistin gelebilecegini aktardi. Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür eden Karageorgiev, daha fazla gelip alisveris yapilabilecegini belirtti.



"Agustos ayinda Bulgarlar akin akin gelmeye baslayacak"

Açiklanan karardan mutlu olduklarini belirten esnaf Ibrahim Halil Özer, "Bulgar turistler gelmeye basladi.

Özellikle gurbetçi gelisleri bittigi zaman akin akin Bulgar turistler gelmeye baslayacak. Agustos ayinda Bulgarlar akin akin gelmeye baslayacak" dedi.

Esnaf Rahmi Cömert, "Açiklanan karar bugüne kadar duydugum en güzel kararlardan birisi oldu. Bu tarihten itibaren Bulgar turistlerin gelisleri hizlanacak ve islerimiz de hareketlenecek" dedi.

Öte yandan kentteki esnaflari ziyaret eden AK Parti Edirne Il Baskani Belgin Iba, Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelislerde pasaport zorunlulugunun kaldirilmasi ile ilgili fikir alisverisinde bulundu. Alinan kararin esnafi memnun ettigini belirten Iba, Edirne ticaretinin hareketlenecegini söyledi.



Kararin açiklanmasiyla birlikte kentte tekrardan Bulgar turist yogunlugu yasanmasi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile