Pasinler‘de Proje Eğitimine Başlandı

Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat’ın başkanlığında kurulan Pasinler AR-GE Birimi tarafından hazırlanan “AR-GE ile Organizasyon Yapılandırma Eğitim Projesi “KUDAKA’nın 2010 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunularak başarılı projeler arasında ki yerini aldı.

Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat’ın başkanlığında kurulan Pasinler AR-GE Birimi tarafından hazırlanan “AR-GE ile Organizasyon Yapılandırma Eğitim Projesi “KUDAKA’nın 2010 yılı Teknik Destek Programı kapsamında sunularak başarılı projeler arasında ki yerini aldı. 25 Ocak’ta KUDAKA ile sözleşmesi imzalanan Proje, 07 Mart 2011 tarihinde İlçemiz Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonunda Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı, Şube Müdürleri Aziz Güneş ile Mennan Dölekli ve kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile düzenlenen programla başladı.

Bir haftalık eğitim projesi kapsamında kursiyerlere ulusal ve uluslar arası hibe programları, proje döngüsü, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet zaman planlaması ve risk analizi gibi konularda eğitim verilecektir. Ayrıca eğitimin son iki gününde atölye çalışmaları çerçevesinde kursiyerlere proje hazırlama eğitimi uygulamalı olarak verilecek. Eğitimin son gününde Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat’ın da katılacağı kapanış programında katılımcılara sertifikaları verilecek.

Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat, açılış konuşmasında, “Bugün burada güzel bir topluluk görüyorum. Bu topluluğun Pasinler’in geleceği için önemeli olduğunu düşünüyorum. Çünkü artık ihtiyaçlar projeler ile dile getirilmektedir. İlçemizin ihtiyaçlarını tespit ederek, hibe teklif çağrıları olan ilgili ajanslardan ihtiyaçlarımızı projeler aracılığı ile talep ediliyor. Kursa katılan kursiyerlere kaliteli proje yazarak derdimizi daha iyi anlatabiliriz. Göreve başladığımız günden itibaren kurmuş olduğumuz AR-GE birimimiz ile ulusal ve uluslar arası ajansların hibe çağrılarını takip ederek güzide ilçemiz Pasinler’e kaynak aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

Pasinler Kaymakamı Gürkan Polat daha sonra şunları söyledi; “AR-GE Birimimiz tarafından projeler hazırlanmış bunlardan 3 tane SODES kapsamında, 1 tane KUDAKA’nın mali destek programı kapsamında ve 1 diğeri de KUDAKA’nın teknik destek programı kapsamında gerçekleştirilmiştir. Böylece ilçemize farklı programlarda gerek mali gerekse teknik girdi sağlanmıştır. Erzurum ‘un 20 ilçesi olmasına rağmen teknik destek kapsamında proje hazırlayıp sunan ve teknik destek kazanan 3 ilçeden biriyiz. Bizler projeler yaptık yaptığımız projeler kabul edildi. Çok mutlu ve Pasinler’in geleceğinden de çok umutluyuz”

“AR-GE İle Organizasyon Yapılandırma Eğitim Projesi” kapsamında verilecek olan eğitim sonrasında projemizden faydalanan ilgili tüm kurum ve kuruluş, dernek, vakıf, oda, birlik, Kooperatif, STK ve özel şirketler kendi bünyelerinde AR-GE çalışmaları başlatacak ve kendi fikirlerini projelere dökerek Pasinler’in kalkınmasında katkıları olacağını söyleyen İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, İlçe için fırsat olan bu projeden en üst seviyede faydalanılması gerektiğini belirtti.

Polat, projeyi hazırlayan ilçe AR-GE birimine, yasal temsilcisi olan İlçe Mili Eğitim Müdürlüğüne ayrıca teknik desteklerinden dolayı KUDAKA sekreteri Dr. Rıfat Altan’a ve proje eğitim uzmanlarına teşekkür etti.

AR-GE İle Organizasyon Yapılandırma Eğitim Teknik Destek Projesini hazırlayan Pasinler Kaymakamlığı AR-GE Birimi İlçe Koordinatörü Yunus Cihan, “Biz Pasinler halkına her gün balık vererek onlara sürdürülebilir bir fayda sağlayamazdık. Kurumlarımıza Balık tutmasını öğreterek daha çok faydalı olabileceğimizi düşündük, benzetmesini yapan Cihan, Pasinler’in tüm ihtiyaçlarına cevap vermenin yolu bu eğitim ile olacaktır” dedi.

Proje kapsamında verilecek eğitime yoğun bir talebin olduğunu söyleyen Cihan, bu ilgiden çok memnun olduklarını, ve ilçenin diğer ihtiyaçları doğrultusunda yeni teknik destek proje hazırlıklarının olduğunu belirterek, Kaymakam Gürkan Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İmran Taşbaşı ve Şube Müdürlerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile