Pasinler Köydes Seçim Yaptı

Pasinler Köydes Seçim Yaptı

Erzurum'da Pasinler Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Olağan Toplantısını Pasinler Turistik Kale Otel Ve Kaplıca Toplantı Salonunda Yaptı.

Erzurum'un Pasinler İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği İlçe Kaymakamı Gürkan Polat'ın başkanlığında gerçekleştirdiği olağan toplantısında 2011 Mayıs ayına kadar birlikte görev alacak encümenlerini seçti.
Pasinler Turistik Kale Otel ve Kaplıca toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Toplantıda daha sonra seçimlere geçildi. Seçimler sonunda Birlik Encümenliğine İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Altınay (AK Parti), Hamza Çiftçi (MHP), Yavuzlu Köyü Muhtarı Seyithan Çamoğlu ve Yukarı Danişment Köyü Muhtarı İlhan Çırakmak Aday oldular. Divan Başkanlığını İlçe Kaymakamı Gürkan Polat yaptığı birlik olağan seçiminde Sandık Kurulu Başkanlığını Mal Müdürü Önder Özdemir ve İlçe Özel İdare Müdürü Şahmettin Albayrak görev aldılar.
Birlik Başkanı ve İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, yapılan olağan toplantının gündeminde seçim olduğunu, birlik üyelerinin seçecekleri encümenler Mayıs 2011'e kadar hizmet edeceğini belirtti. Polat, seçim sırasında muhtarlardan köyler hakkında bilgi aldı. Muhtarlarının sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyen Kaymakam Gürkan Polat, Köydes kapsamında sorunları çözmeye çalışacaklarını, 2011 yılında Köydes sayesinde çoğu köyün içme suyu, kanalizasyon, çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirtti.
Kale Otel ve Kaplıca toplantı salonunda yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimlerinde AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Altınay 32, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclis Üyesi Hamza Çiftçi 40, Yavuzlu Köyü Muhtarı Seyithan Çamoğlu 23, Yukarı Danişment Köyü Muhtarı İlhan Çırakman 22 oy alarak Pasinler Köylere Hizmet Götürme Birliği encümenliğine seçildiler.
Ayrıca toplantıda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üyeliğine ise Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Yaşar Güven ve Otlukkapı Köyü Muhtarı Mehmet Ekinci seçildiler.
Seçim sonunda seçilen encümenlerin birlik için hayırlı olması temennilerinde bulunan İlçe Kaymakamı Gürkan Polat, bir daha ki toplantının Mayıs 2011'de yapılacağını ifade etti.
Köydes seçimine 56 köy muhtarı, 16 Mahalle muhtarı katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile