Patlamada Şehit Olan Onbaşı Barış Öztürk'ün Baba Evi Bayraklarla Donatıldı

Afyonkarahisar'da, önceki gün askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Onbaşı Barış Öztürk'ün baba evi bayraklarla donatıldı.

Şehidin Eskişehir'de yaşayan annesi Hadise ve babası Nejdet Öztürk, ablası Esra Kapar ile eşi Mustafa Kapar'ın patlamayı öğrendikten sonra Afyonkarahisar'a gittiği öğrenildi.

Daha sonra Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na giren Öztürk'ün ablası Esra Kapar ve eşi Mustafa Kapar, Öztürk'ün şehit olduğu haberini aldı.

Bunun üzerine Hadise ve Nejdet Öztürk çifti, Eskişehir Osmangazi Mahallesi Güvenli Sokak'taki evlerine döndü. Ailenin eve dönmesiyle, şehidin evi adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Şehidin baba evininin bulunduğu sokaktaki evler de bayraklarla donatıldı.

Öztürk'ün yaklaşık 1 ay önce Samsun 15. Piyade Eğitim Tugayı'nda askerlik görevine başladığı, 1 hafta önce dağıtım izni için Eskişehir'e geldiği ve 3 Eylül'de birliğine katıldığı bildirildi.

-''Ailesi de kendisi de çok iyiydi''-

Şehidin komşusu Kıymet Fuçucu, AA muhabirine, KKTC'deki Yakın Doğu Üniversitesi'ndeki Turizm ve Otelcilik Bölümü'nden mezun olan şehid Barış Öztürk'ün, KKTC'de ve Antalya'da çalıştığını kaydetti.

Şehit Öztürk'ün 6 ay önce baba ocağına döndüğünü anlatan Fuçucu, ''Bekardı. 'Askerliğini yapsın gelsin öyle evlenir' dediler. Kıbrıs'ta çalıştı, hostluk yaptı. Antalya'dan Eskişehir'e geldi. 6 aydan beri burada anne ve babasının yanındaydı. Askere gitti, gelmek kısmet olmadı. Bir hafta önce dağıtıma gelmişti. Ailesi de kendisi de çok iyiydi'' dedi.

Muhabir: Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile