Patlamalarin 10 Gündür Devam Ettigi Sondaj Tedirgin Ediyor

Patlamalarin 10 Gündür Devam Ettigi Sondaj Tedirgin Ediyor

Denizli’de kurulacak jeotermal tesis için yapilan sondaj çalismasi sirasinda meydana gelen patlamalar 10 gündür devam ediyor. Jeoloji uzmanlari, günlerdir süren patlamanin kontrol altina alinmasi için ilave sondaj kuyusu açilmasini önerdi.

Denizli’de 10 gündür süren patlamalarin ilki, 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 siralarinda Sarayköy ilçesi Yeni Babadag Caddesi üzerinde meydana geldi. Bölgede kurulmasi planlanan jeotermal tesis için yapilan sondaj çalismalari sirasinda bir patlama gerçeklesti. Özel bir firma tarafindan yürütülen sondaj çalismalari esnasinda 850 metre derinlikte hidrojen sülfür gazinin patlamasiyla jeotermal su metrelerce yükseklige ulasti. Devam eden patlamalar nedeniyle bölgede genis çapli önlem alinirken, patlamalar sirasinda Babadag kara yolunda trafik akisi kontrollü olarak saglandi. Ölen ya da yaralananin olmadigi olay sirasinda sülfür gazi da çevreye yayildi. Itfaiye ekipleri tarafindan yapilan sülfür gazi ölçümlerinde yanma riski olmadigi ögrenilirken, cadde üzerinde ulasima kapatildi. Basinçli jeotermal su ve gaz nedeniyle ekiplerin müdahale etmekte zorlandigi kuyu havadan görüntülendi.

Devam eden patlamalarin basincin azalmasiyla sona ermesi beklendigi ögrenildi. Konuya iliskin açiklamalarda bulunan jeoloji uzmanlari patlamalarin kendiliginden sona ermesini beklemenin uzun sürebilecegini ifade etti.

Uzmanlar metrelerce yükseklige ulasan jeotermal sularin kontrol altina alinmasi için ilave sondaj ile müdahale edilmesi önerisinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile