'Patlamayla İlgili Sivil ve Askeri Soruşturma Başlatıldı'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Afyonkarahisar’da askeri mühimmat patlamasıyla ilgili hem sivil, hem de askeri savcılık tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yılmaz, “5 Eylül saat 21.30 sıralarında 41. Mühimmat Bölük Komutanlığı’na ait 32 Nolu cephanelikte mühimmatların tasnifi ve depolanması esnasında patlama meydana gelmiştir. Sonrasında çökme meydana gelmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Soruşturma tamamlandığında hiçbir şey gizli kalmadan, saklanmadan açıklanacaktır.” dedi.

Hayatını kaybeden askeri personelin kimliklerini tespit etmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Yılmaz, “Bölgedeki çalışmaların cuma günü tamamlanması beklenmektedir. Çalışmaların tamamlanmasına müteakip Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından elde edilen bulgular Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilecektir. Şehitlerimizin cenazeleri bir aksilik olmazsa pazar günü ailelerine teslim edilecektir. Patlamanın çok şiddetli olması nedeniyle Adli Tıpta yapılacak incelemeye göre belki bir gün daha ileri güne ertelenebilir. Patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları için valilik ve garnizonlar tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Şehitlerimizin birinci derecedeki yakınlarıyla yakından ilgilenilmektedir.”

Bakan Yılmaz, ölenler arasında acemiliğini yeni bitirmiş askerlerin bulunduğuna yönelik bir soruya da şu cevabı verdi: “Ölenler arasında acemiliğini bitirenler var. Konuyla ilgili hem askeri hem idari soruşturma devam ediyor. Bu olayın neden meydana geldiği, hata, ihmal, kusur olup olmadığı milletimize açıklanacaktır.”

Bakan Yılmaz, el bombalarının tasnifinin neden saat 21.30’da yapıldığına yönelik bir soruya da “Bunda da bir hata varsa soruşturmayla ortaya çıkacak, gereği yapılacaktır. El bombası dışında patlayan bir cisim bulunmamaktadır.” şeklinde cevap verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile