Patnos`a Gelen Kimse Yok Mu Gönüllüleri Kurban Eti Dağıttı

Patnos`a Gelen Kimse Yok Mu Gönüllüleri Kurban Eti Dağıttı

Ankara, Bursa ve Trabzon`un Of ilçesinden Patnos`a gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, yüzlerce aileyi kapı kapı dolaşarak, ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak etti.


Kurban Bayramı, Türkiye’nin dört bir tarafında coşkuyla yaşanıyor. Bayramlaşma ve hediyeleşme geleneğini devam ettiren Anadolu halkı, bu bayramda da dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirerek, bir ve beraber olunması gerektiğini hatırlatıyor. Kimse Yok Mu Derneği de yurdun çeşitli yerlerinde düzenlediği kurban organizasyonları ve yardım faaliyetleri ile bu bağların daha da güçlenmesine vesile oluyor. Yoksulu ve ihtiyaç sahibini unutmayan Kimse Yok Mu gönüllüleri, Doğu ve Güneydoğu’ya adeta akın etti. Binlerce gönüllü, bir merhamet ve yardım eline dönüşerek kapı kapı dolaştı, ziyaret ettiği evlere bayram sevincini taşıdı.


ANKARA, BURSA VE TRABZON`DAN GELİP PATNOS`TA KURBAN ETİ DEĞITTILAR
Ankara, Bursa ve Trabzon`un Of ilçesinden Patnos`a gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, yüzlerce aileyi kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerini bayram sevincine ortak etti. Patnosta 120 büyükbaş kurban kesildi. Kesilen kurbanların eti, deprem bölgesi komşu ilçe Erciş`te 350 aileye ulaştırılmak üzere, paketlenerek Patnos`a götürüldü.

Patnos`ta, gidilmedik yer bırakmayan gönüllüler, ekipler halinde, kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına yoğun çaba gösterdi. Titizlikle yürütülen yardım faaliyetleri, kardeşlik köprülerinin yeniden güçlenmesini sağlayarak Kurban Bayramı sevincine yoksul, yetim, yaşlı veya felaketzede herkesi ortak etti. Kurban eti dağıtımına, Patnos`ta çok sayıda hayırsever vatandaş ve bayramını memleketinde değil, Patnoslu vatandaşlarla geçirmek isteyen fedakar öğretmenler de katıldı.

KAYMAKAM NİYAZİ, EŞİ İLE KURBAN ETİ DAĞITIMINA KATILDI
Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte Patnos`un mahallelerinde evleri ziyaret edip, ailelere kurban eti dağıttı. Vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılanan Niyazi, çocukları da unutmadı. Niyazi, bayramlaşmak üzere bekleyen çocuklara ise 5 TL harçlık verdi.

Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, "Bütün İslam aleminin Kurban Bayramı`nı tebrik ediyorum. Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin, Patnos`a gelerek göstermiş oldukları fedakalıktan dolayı, Patnos adına Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerine teşekkür ederim." dedi.
İnsanlarla beraber kaynaşma ve dayanışma ile insanların birbirlerini biraz daha tanıması, hem hasbihal etmesi, insanlar arası diyalogun temini hususunda yapılması gereken güzellikler adına, bu bayramı Patnos`ta geçirmek için gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllülerinin bütün dünyaya örnek bir davranış sergilediğini söyleyen Niyazi, "Bugün Ankara, Bursa ve Trabzon`un Of ilçesinden Patnos`a gelen Kimse Yok Mu gönüllüleri, kendi ailelerinin yanında olabilirlerdi ama sevdiklerini geride bırakıp, insanlarla beraber kaynaşma ve dayanışma ile insanların birbirlerini biraz daha tanıması adına burda bulunuyorlar. Kendilerine, Patnos adına `hoş geldiniz` diyorum. Allah sizden razı olsun." diye konuştu.


BAYRAMI, AİLELERİ İLE DEĞİL, DOĞUDAKİ KARDEŞLERİYLE GEÇİRDİLER
Patnos Genç İşadamları Derneği (PAGİAD) Başkanı Mustafa Açık da bayramı aileleri ile geçirebilecekleri bir gün varken, Kimse Yok Mu gönüllülerinin, gelip Doğu Anadolu`da yaşayan kardeşleriyle bayramlarını geçirdiklerine dikkat çeken Açık, şunları söyledi:
"Bir çok misafirimiz var bugün. Patnos, panayır alanı, Allah razı olsun. Çok güzel, çok tatlı bir duygu. Minnettarız bu ağabeylere, Allah razı olsun, barış köprülerini yıllarca bu ağabeylerimiz kurdular. Ve bu köprülerin üzerinden şu an geçişleri sağladılar. Bu geçişlerin sonucu çok ciddi bir barış havası esti. Bu konuda sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum."
Değişik illerden gelen hayırsever vatandaşlar ise şunları ifade ettiler: "Ankara, Bursa ve Trabzon`un Of ilçesinden geliyoruz, öncelikle bütün İslam aleminin ve bilhassa burada bizi sıcakkanlı karşılayan Patnos halkının bayramlarını tebrik ediyoruz. Güzel bir duygu, çok farklı bir duygu, bunu anlatamayız, bunu ancak yaşamak lazım. Buradaki insanlarla Kurban Bayramı`nı paylaşmak, yoksul insanları bir nebze olsun sevindirmek bizi mutlu etti."
Patnos`un arka mahallelerinde kapıları çalan gönüllüleri karşısında gören vatandaşlar ise bayramın ikinci günü kapısını çalan ve bayramlaşmaya gelen ilk kişinin Kimse Yok Mu ekibi olduğunu ifade ettiler
Bu arada, yardım verilen Nedime Nene, duygularını şöyle dile getirdi: "Bayram gününde bizi yalnız bırakmadınız, kapımızı çaldınız, yardım elinizi uzattınız; bu, bizi son derece mutlu etti. Allah, sizlerden ve bu yadımları göderenlerden razı olsun."

"BU BÜYÜK ORGANİZASYONUN BÜTÜN DÜNYAYA YAYILMASINA VESİLE OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN"
Patnos AK Parti İlçe Başkanı M. Fatih Işık ise Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte Patnos`un mahallelerinde evleri tek tek ziyaret edip, ailelere kurban eti dağıttı. Işık, ``Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri bu kurban eti dağıtımını, bugün yalnız Türkiye değil, bütün dünyada yapıyor. Bu büyük organizasyonun bütün dünyaya yayılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun." diye ifade etti.

Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Faruk Çınarkaya da Patnos`ta Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri ile birlikte Patnos`un mahallelerinde evleri tek tek ziyaret edip, fakir ailelere kurban eti dağıttı.
Çınarkaya, şöyle dedi: ``Ankara, Bursa ve Trabzon`un Of ilçesinden Patnos`a gelen Kimse Yok Mu gönüllülerine, kendi ailelerini bırakıp Patnos`a gelip bayramı bizimle beraber geçirdikleri için hepsine tek tek teşekkür ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile