Patnos Kaymakamı Niyazi: Cumhuriyet medeniyet, kalkınma ve demokrasi demektir

Ağrı Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Cumhuriyet'in medeniyet, kalkınma,

demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü olduğunu dile getirerek,

Ağrı Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Cumhuriyet'in medeniyet, kalkınma,

demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü olduğunu dile getirerek, Türk Milleti'nin bütün bu değerlerin en üst düzeyine layık olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Patnos'ta da törenlerle kutlandı. Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen tören, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Protokolün, öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla devam eden tören, Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi'nin günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Kaymakam Niyazi, konuşmasında, 13 milyon nüfusuyla bir dünya savaşından yorgun çıkmış olan Türk Milleti'nin, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yeniden şaha kalktığını ifade etti. Türk Milleti'nin şüphesiz çağdaş medeniyeti yakaladığını söyleyen Niyazi, 70 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti'nin milli gücü test edilecek, denenecek bir ülke asla olmayacağını kaydetti.

Kaymakam Niyazi, ''Ülkesi içinde barışı ve huzuru tesis eden devletimiz, bölgemizin ve insanlığın barışı ve kardeşliği için de bir güvence olacaktır. Milletimizin geleceğe güvenle bakabilmesi için Cumhuriyetin temel değerlerini özümsemiş, kendine güvenen, çağdaş nesillerin yetiştirilmesi şarttır.'' diye konuştu. Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini bildiren şiirlerin okunduğu törende, günün anısı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Törende Kerem Şahin İlköğretim Okulu öğrencilerinin sergilediği 'Harmandalı' oyunu vatandaşlar tarafından beğeni ile izlendi. Sütlüpınar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencilerinden Seda Altun'un ağlayarak, 'Cumhuriyet' adlı şiirini okumak istemesi üzerine Kaymakam Niyazi küçük Seda'ya izin verdi. Bu esnada katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, İlçe Başkanı Fatih Işık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdal Dodurga, Belediye Başkan Vekili İzzettin Kaya'nın yanı sıra diğer daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan, akşam saat 19.00'da Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonu'nda Cumhuriyet Resepsiyonu verileceği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile