Patnos'ta İlköğretim Haftası kutlandı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları Süphan İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Kaymakam Feh

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılışı ve İlköğretim Haftası kutlamaları Süphan İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, ülke kalkınmasının temelinin ilköğretim olduğunu belirterek, "Öğrencilerimizin planlı programlı çalışarak, hedeflerine ulaşabileceklerine, yarının büyükleri olarak ülkemize yararlı bir birey olacaklarına inancımız tamdır." dedi.

Öğrenciler tarafından şiirler ve kompozisyonların okunduğu törende konuşan İlçe Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, ülke kalkınmasının temelinin ilköğretim olduğunu belirterek, "Çağdaş uygarlık düzeyine erişmek bilgi ile olur. Bize yaşam boyu gerekli olacak bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılmaktadır. Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımıza bilgi tohumlarını ekecek olan, onları yetiştirecek olan öğretmenlerimize ve eğitim camiasının neferlerine başarılar diliyorum." diye konuştu.

Konuşmasında ailelere de seslenen Kaymakam Sinan Niyazi, "'Eğitim ailede başlar' sözünün ruhuna uygun olarak çocuklarımıza iyi bir model olmalı, öğretmenlerimizle işbirliği içinde çocuklarımızın yetişmelerine katkı sağlamalı, onların takipçisi olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Programda şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeler verilirken, Patnos Kaymakamlığı'nca öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan kırtasiye malzemeleri de dağıtıldı.

Bu esnada, protokol üyeleri öğrenciler karşısında zor anlar yaşadı. Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Erdal Dodurga'nın, öğrencilere dağıtmak istediği kırtasiye malzemelerinin dağıtımında küçük çaplı izdiham yaşandı.

Programa Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Tugay Komutan Vekili Garnizon Komutanı Kurmay Albay Erdal Dodurga, Patnos İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eskin, Patnos İlçe Emniyet Müdürü Sabahattin Yılmaz, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile