Patnoslu Stk`lardan Ortak Açıklama

Patnoslu Stk`lardan Ortak Açıklama

Ağrı`nın Patnos İlçesinde bazı sivil toplum örgütleri ortak basın açıklaması yaparak Van depreminin ardından yaşanan yağmalama olaylarını Patnosluların yaptığı haberlerine sert bir dille tepki gösterdiler.

Erciş`e en yakın ilçe olan Patnos`ta depremin üzüntüsü yaşanırken, çıkan dedikodular ve haberler ilçede tepkiye neden oldu. Bazı yayın organlarında yer alan yağmalama olaylarını Patnosluların gerçekleştirdiği yönündeki haberleri eleştiren Patnos Genç İşadamları Derneği (PAGİAD) Başkanı Mustafa Açık,bu haberlerin Patnosluları derinden üzdüğünü belirtti. Yaşanan felaketin ardından tüm Patnosun Erciş`e yardım için koştuğunu ifade eden Açık "Biz Patnos olarak ilk günden bu güne kadar komşu ilçe Erciş`inyanında olduk felaketin yaşandığı ilk saatte yanlarında ilçe olarak biz vardık,her türlü yardımı yaptık yapmaya da mecburuz. Gerek maddi gerekse manevi yardımlarımızı eksiltmedik ama gelin gürünki,kendini bilmez bir kaç densiz gelen yardımların Patnoslular tarafından yağmalandığını söylüyorlar. Bizim böyle bir yakıştırmayı kabul etmemiz mümkün değil ve bazı basın yayın organında çıkan,bize gelen yardımları Patnoslular ve Ağrı`lılar yağmalıyor diye çıkan haberleri de kınıyoruz`` dedi.

Patnos Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya ise Patnos`un üzerine düşen görevi yerine getirdiğini vurguladı. Dedikoduların ilçeyi üzdüğünü kaydeden Başkan Çınarkaya ``Bu tür söylemlerde bulunanlar insanlıktan nasibini almamış insanlardır. Bizler Patnos İlçesi olarak üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz.Bizim vatandaşlarımız daha önceden planladıkları ve depremin yaşandığı sürece denk geldiği için düğünlerini erteliyor, ilçe olarak yaptıklarımızın karşılığı bu söylemlerin olmamasıgerekirdi` dedi.

Patnos Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Tahiroğlu ise ``Bazı basın yayın organlarında çıkan ``Bize gelen yardımları Patnos`lular ve Ağrı`lılar yağmalıyor` haberlerini söyleyenlerinde yazanlarında nankör olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk olarak biz Patnoslular ordaydık. İlk yardımı da biz Patnoslular yaptık" dedi

Patnos Eğitim Sever Öğretmenler Derneği(PESÖDER) Başkanı Hacı Işıtan, deprem sonrası bunların olmaması gerektiğini ifade etti. Depremde tüm ülkenin kentlendiğine dikkat çeken Işıtan ``Yaşanan deprem felaketi Patnos`ta da ciddi bir şekilde hissedildi ama bizler kendimize kalacak yer sıcak bir ortam kurmak yerine Erciş`teki depremzede kardeşlerimize gerek çadır, gerekse diğer gıda ve diğer yardımları yapmayı tercih ettik. Çünkü bu bizin insanlık vazifemiz ama bu söylenilenlerin gerçekle uzaktan yakındanalakası yok`` dedi.

Patnos Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi yaptığı açıklamada üzüntüsünü ifade etti. Bu dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Niyazi "Bu söylenilenler dedi kodu gazetelerinden ibaret, deprem esnasında o kargaşada söylenilen bir yalanın dilden dile dolaşmasıdır.Bunları söyleyenler hem kurumlarımıza hem de vatandaşlarımıza hakaret ediyor. Çünkü emniyetteki arkadaşlarımız,sürekli Erciş Emniyetiyle irtibat içerisinde ve şu ana kadar bize hiç bir Patnoslunun ismi gelmedi. Bu durumda kimseninde bu yağmalama yapanların Patnoslu yada Ağrı`lı demeye hakkı yoktur.Biz ilk saatte Özel İdaremize ait bütün araçları Erciş`e gönderdik ve bütün kurumlarımızla ordaydık`` şeklinde konuştu

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile