PAÜ Bu Dönem 7690 Mezununu Kariyer Hayatlarina Ugurladi

PAÜ Bu Dönem 7690 Mezununu Kariyer Hayatlarina Ugurladi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafindan 10-13 Haziran tarihleri arasinda PAÜ Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen mezuniyet törenleri ile 7 bin 690 mezun kariyer hayatlarina ugurlandi.



TBMM 29. Dönem Baskani Mustafa Sentop’un da katildigi, Kosova Milletvekili Fidan Brina Jilta, Denizli il protokolünü bir araya getiren PAÜ Genel Mezuniyet Töreni ile baslayan ve dört gün süren mezuniyet törenlerinin bu yilki mottosu ‘Çift Ddiploma’ olarak belirlendi. 2023-2024 yilinda PAÜ’den mezun olacak ögrenciler için düzenlenen Genel Mezuniyet Töreni ile baslayan tören programlari basta Filistin olmak üzere Ukrayna, Dogu Türkistan gibi savas olan cografyalarda yasayip mezuniyet sevincine erisemeyen, hayatini kaybeden ögrencilerin anisina mezun ögrencilere, mezuniyet belgelerine ek olarak ikinci bir diploma daha verildi.



Türkiye’de yalnizca Pamukkale Üniversitesi tarafindan hazirlanan ve mezuniyet töreninde, Rektör Kutluhan’in esliginde Tip Fakültesi birincisi Dr. Kevser Sayin tarafindan okunan ikinci diplomada özetle: ‘Bir diploma kendim için alirken bir diploma da Filistin’de soykirimi, Ukrayna’da savasi ve Dogu Türkistan’da kültürel zulmü yasayan kardeslerim arkadaslarim için aliyorum’ ifadelerini yer aldi. Manifestonun okunmasi esnasinda “Çift Diploma” ve “Mezuniyet Manifestosunun” anlamini açiklayan beyitler ise ekranda yer aldi.

Genel mezuniyet törenlerinde “Çift Diploma”ya vurgu yapan Rektör Kutluhan, bu mezuniyet törenin mottosu olan ‘Çift Diploma’nin ögrenci topluluklari ile birlikte belirlendigine dikkat çekti. “Bir diploma kendim için alirken bir diplomada Filistin’de soykirimi Ukrayna’da savasi ve Dogu Türkistan’da kültürel zulmü yasayan kardeslerim, arkadaslarim için aliyorum” diyerek dünyaya mesaj veren PAÜ ögrencilerine tesekkür etti. Dört gün süren törenlerde Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan; Tip Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi’nin mezuniyet törenlerine katildi.



“Aile hekimi olarak çalismak da kutsaldir, uzman olmak da.”

Rektör Kutluhan Tip Fakültesi mezuniyet töreninde yaptigi konusmada kisaca sunlari kaydetti: “Tip Fakültesi, Pamukkale Üniversitesi’nin gözbebegidir, ayni zamanda en önde giden fakültesidir. Öncelikle yapmis olduklari egitim modeli ile Türkiye’ye örnek olduklari gibi bence dünyaya örnek olacak tarzda da ilerlemektedir. Bu da Tip Fakülte’mizin tüm fakültelerden önce akreditasyonunu getirdi. 2011 yilinda akredite olan Tip Fakülte’miz su anda da akreditasyonun devamini aldigi için ben her bir hocamiza her bir idari çalisanimiza çok tesekkür ederim. Tip Fakültesinden mezun olarak saglik kervanina katildiginiz için her birinizi ayri ayri tebrik ediyorum. Aile hekimi olarak çalismak da kutsaldir, uzman olmak da. Ancak bunu saglamak sizin elinizde. Öncelik hastaya zarar vermemektir. Saglik alaninda teknolojik gelismeleri takip etmenizde yarar var. Artik; Teletip, Whatsapp muayenesi, çevrim içi muayene gibi uygulamalar doktorlarin dünyasina yer almaya basladi.



60 yasinda üçüncü üniversitesini bitirdi

Pamukkale Üniversitesi 2023-2024 Egitim Ögretim Yili Mezuniyet Törenleri çesitli mezun hikâyelerine taniklik etti. Bu hikayelerin kimisi hayret uyandirirken kimisi de duygulandirdi. Bu hikayelerden birisi Ilahiyat Fakültesi’nden mezun olan ve törene torunu ile katilan 60 yasindaki Faruk Aysal’indi.

Emekli olan ve is hayatinda uzun yillar yönetici olarak görev yapan Faruk Aysal verdigi röportajda duygu ve düsüncelerini su sekilde ifade etti: “Bu üçüncü üniversite mezuniyetim olacak. Gençlere faydamiz olur, belki soranlara cevap veririz diye. Daha önce Uludag Üniversitesi Iktisat Fakültesi, Istanbul Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans yaptim. Bu üçüncüsü de Pamukkale Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi oldu. Dördüncü üniversitede ise Tarih Bölümünde okumak istiyorum.”

Mezuniyet Belgesini Annesi Aldi

Mezuniyetlerde yer alan duygu yüklü an ise 2023 yili Aralik ayinda geçirdigi trafik kazasi sonucu vefat eden Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ögrencisi Azra Ünlü Demirbas’in annesi oldu. Cübbe giyerek, kizinin adina mezuniyet belgesini alan Hatice Demirbas; Azra’nin arkadaslari ve hocalari ile duygusal anlar yasadi.

PAÜ’lü Akademisyenler ve Ögrenciler Filistin’i Unutmadi

PAÜ, 7 Ekim 2023’ten bu yana basta Gazze seridi olmak üzere Filistin soykirima ugrayan Filistinlilere destek olmak amaciyla pek çok etkinlik gerçeklestirerek, mezuniyet manifestosuna imza atan PAÜ ailesi mezuniyette de Filistinlileri, Dogu Türkistanlilari unutmadi. Birçok fakülte ve meslek yüksek okulundan mezun olan Filistinli ögrenciler Türk Bayragi ile Filistin Bayragini açarak törenlerde yer aldi. Özellikle, Denizli Sosyal Bilimler MYO akademisyenleri mezuniyet töreninde Türk Bayragi ile Filistin Bayragi; ögrencileri ise pankart açarak Filistin’de yasan soykirimi reddettiklerini tüm dünyaya gösterdiler.

4 gün süren mezuniyet törenleri, ögrencilerin ve ailelerinin coskusu ve heyecani ile gerçeklesen törenlerle sona erdi. 18 fakülteden ve 17 meslek yüksekokulundan toplam 7690 ögrenci kariyer yolculuguna ugurlandi. Mezuniyet törenleri sonrasinda, ögrencilerin ve ailelerinin egitim-ögretim hayatlari ile gelecege yönelik beklentileri hakkinda röportajlar gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile