PAÜ'de Dogumunun 300. Yilinda Mahtumkulu Firaki Anildi

PAÜ'de Dogumunun 300. Yilinda Mahtumkulu Firaki Anildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Türk Yurtlari Kültür ve Sanat Toplulugu ile Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari Bölümü’nün ortaklasa düzenledigi “Dogumunun 300. Yilinda Mahtumkulu Firakiyi Anmak ve Anlamak” adli program Prof. Dr. Ismail Çetisli Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.



Türk dünyasi edebiyatinin zirve sahsiyetlerinden olan Mahtumkulu ile ilgili posterlerden olusan serginin açilisi Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (ITBF) Dekani Prof. Dr. Yasemin Beyazit tarafindan yapildi. Programin devaminda, Prof. Dr. Ismail Çetisli Konferans Salonu’nda Mahtumkulu’nun hayati ve eserleri ile ilgili ögrenciler tarafindan sunumlar yapildi ve siirler okundu. Mahtumkulu Firaki ile ilgili Türkmenistan’da ve Türkiye’de yayimlanmis kitaplar sergilendi. Çagdas Türk Lehçeleri ve Edebiyatlari Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Soner Saglam, bölümde ‘Mahtumkulu ve Türkmen Edebiyati Arastirmalari’ adli bir dersin okutuldugunu ve bu posterlerin ders ödevi olarak ögrenciler tarafindan hazirlandigini ifade etti.



Mahkumlulu’nun tipki Ahmet Yesevi, Kasgarli Mahmut, Yunus Emre gibi Türk dünyasinin ortak degerlerinden biri oldugunu söyleyen Saglam, Türk dünyasindaki kültürel birligin saglanmasi adina bu tür faaliyetlerin büyük önem tasidigina dikkat çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile