Paü’de Kariyer Panayırı

Paü’de Kariyer Panayırı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İşletme Kulübü ve Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) işbirliği ile ‘7. Ulusal Kariyer Panayırı’ düzenlendi.

PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe, Türkiye’nin seçkin firmalarından insan kaynakları müdürleri konuşmacı olarak katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasını yapan PAÜ İşletme Kulübü Başkanı Mutlu Oğuz, amaçlarının öğrencilerin iş dünyası ile yakın bağ kurmasını ve sosyallik anlamında daha iyi ilişkiler geliştiremeleri olduğunu söyledi.

Oğuz, İşletme Kulübü olarak öğrencilere sosyal, düşünsel ve kültürel bağlamdaki faaliyetler için bir çatı oluşturup alt yapı çalışmalarına destek vermeyi hedeflediklerini söyledi

Arzum İnsan Kaynakları Müdürü Selçuk Dörtkaya ise, ‘Kariyerine Yön Ver’ adlı sunumunu gerçekleştirdi. Kariyere yön verirken planlamanın önemine değinen Dörtkaya, kariyer planlamasında kişinin kendini değerlendirmesi, güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini belirlemesi, bilgi, beceri ve ilgileri doğrultusunda kariyer beklenti ve hedeflerini oluşturması ve bunlara nasıl ulaşabileceği konusunda aksiyon planlarını geliştirmesi gerektiğini söyledi

‘Üniversiteden İş Hayatına Geçerken’ konulu sunumunu gerçekleştiren Vodafone Türkiye İnsan Kaynakları İcra Kurul Başkan Yardımcısı Pınar Kalay ise, başkalarıyla rekabet etmenin kolay olduğunu belirterek, esas zor olanın insanın kendisiyle rekabet etmesi olduğunu söyledi.

Kalay, üniversite hayatında akademik başarı kadar sosyal hayatın da büyük önem taşıdığını belirterek, öğrencilerin sürekli gelişim halinde olmalarının iş hayatlarında büyük avantajlar sağlayacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından konuşmacılara plaket takdim edildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile